5 Април, 2021 17:26 1 466 1

Федерер: Не се завръщам на корта, за да стигам до втори кръг на турнирите

  • федерер-
  • завръщане-
  • втори кръг-
  • турнири-
  • цел-
  • тенис

"Искам да печеля големи турнири и да побеждавам най-добрите играчи на света", заяви Маестрото

Федерер: Не се завръщам на корта, за да стигам до втори кръг на турнирите - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на 20 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер продължава да вярва, че може да бъде сред най-добрите в тениса и на 40 години, които ще навърши на 8 август.

"Не бих се завърнал, за да играя втори кръгове“, призна Федерер в интервю за модното списание „Numéro“, за което направи и стилна фотосесия.

"Знам какво трябва да направя, за да бъда там, където искам. Част от това е мечта, друга част е логика, това е логична мечта. Искам да печеля големи турнири и да побеждавам най-добрите играчи на света. Работя много здраво, затова дори и да не говоря много по темата. Ще си дам един последен опит, за да видя колко сили са ми останали“, добави швейцарецът.

Маестрото се завърна на корта официално на АТР 250 турнира в Доха в началото на март, където победи Даниел Еванс, след което загуби от бъдещия шампион Николоз Басилашвили. След това той реши да не участва в Дубай и Маями, но очакванията са да играе в Рим и Мадрид за сезона на клей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тенисексперт

    1 1 Отговор
    Ако Федерер продължава да пренебрегва турнирите,въпреки,че вече е здрав и разчита единствено на " Уимбълдън", ще гледа нова титла от Голям шлем през крива тръба!!!