Last news in Fakti

5 Април, 2021 19:28 1 233 0

Адриан Андреев се класира за основната схема на турнир в Португалия

  • андреев-
  • квалификации-
  • победа-
  • оейраш-
  • жиану-
  • тенис

Във втория кръг на пресявките Андреев направи обрат и се наложи с 6:7(4), 6:2, 3:0 и отказване срещу Филип Жиану (Румъния),

Адриан Андреев се класира за основната схема на турнир в Португалия - 1
Снимка: БГНЕС

Националът на България за Купа „Дейвис" Адриан Андреев записа втора победа в квалификациите и се класира за основната схема на турнира на червени кортове от Чалънджър сериите в Оейраш (Португалия) с награден фонд от 31 440 евро.

Във втория кръг на пресявките Андреев направи обрат и се наложи с 6:7(4), 6:2, 3:0 и отказване на Филип Жиану (Румъния), който е №390 световната ранглиста. Срещата продължи 2 часа и 9 минути.

Двамата тенисисти си размениха по четири пробива в първия сет и се стигна до тайбрек. В него Адриан поведе с 4:2 точки, но загуби следващите пет точки, а с това и сета. Във втората част Андреев взе пет поредни гейма, за да спечели с 6:2. Добрата серия на нашето момче продължи и в третата решителна част. В нея Андреев поведе с 3:0 преди Жиану да се откаже.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА