15 Април, 2021 23:50 2 090 2

Арсенал премаза мечтата на Славия Прага за нещо повече в Лига Европа

  • арсенал-
  • славия прага-
  • лига европа-
  • полуфинал-
  • лаказет-
  • сака-
  • пепе-
  • дузпа

"Артилеристите" спечелиха реванша с убедителното 4:0

Арсенал премаза мечтата на Славия Прага за нещо повече в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал спечели по много категоричен начин с 4:0 гостуването си на Славия Прага в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. „Артилеристите“ поведоха комфортно с 3:0 с три безответни попадения още преди почивката и си отдъхнаха, след като в първият мач у дома стигнаха само до равенството 1:1.

С два гола за победата се отчете Александър Лаказет, а по един добавиха Никола Пепе и Букайо Сака. Така лондончани си запазиха място на полуфинала във втория по престиж европейски клубен турнир, където ще се изправят срещу Виляреал.

От самото начало гостите диктуваха случващото се на терена и много бързо решиха всичко в своя полза.

Четвърт час игра след началото Емил Смит-Роу прати топката в мрежата на Славия, но попадението бе отменено след намеса на ВАР. Това обаче по никакъв начин не обезвери „артилеристите“, които само три минути по-късно поведоха. В голмайстор се превърна Никола Пепе за 1:0.

В 21-вата минута Арсенал получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Якуб Хромада. Зад топката застана Александър Лаказет, който бе безпощаден и удвои преднината на своя тим.

В 24-ата минута Букайо Сака покачи на 3:0 и до голяма степен сложи край на интригата. Съвсем нормално гостите понамалиха темпото в следващите минути и не атакуваха толкова настойчиво, докато Славия Прага изглеждаше съкрушен и нямаше никакъв отговор на случилото се. Домакините се оказаха в безпомощно положение, защото се нуждаеха от пет гола, за да продължат напред в надпреварата.

Час след началото Александър Лаказет проби в наказателното поле, където се строполи на земята, но главният съдия Джунейт Чакър бе категоричен, че няма основания за 11-метров наказателен удар.

Славия Прага започна по-често да играе с топката, но не успяваше по никакъв начин да застраши вратата, пазена от Бернд Лено.

В 77-ата минута Арсенал отбеляза четвърти гол. Никола Пепе комбинира с Лаказет, който вкара втория си гол от началото на мача и направи резултата 4:0.

До края „артилеристите“ имаха възможности да направят победата си още по-убедителна, но не съумяха да вкарат и пето попадение. В 86-ата минута Мартинели овладя в наказателното поле и отправи опасен удар, но топката профуча покрай вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД ДУЛОВО

    0 0 Отговор
    Знам че не е на Български, но тва е химна на любимия ми Виляреал (с това дразня потребителя с ник ГРАД КАЗАНЛЪК) и искам да ми го преведете. Ето текста: 🎶La il lusió de tot un poble,
    Industrial i llaurador,
    És un club que a tots pregona
    La força de l'afició,
    La gent de la nostra Vila,
    De la Plana, del Millars,
    Porta al cor la seua estima
    Per l'equip més exemplar.
    Els nostres colors són el blau i el groc
    I els nostres amors pel Villarreal;
    En el Madrigal sempre lluitarem,
    Tots agermanats sempre animarem...
    Canteu, penyes! Canta, afició!
    Endavant, a triomfar, a guanyar Villarreal...🎶
  • 2 ГРАД ДУЛОВО

    0 0 Отговор
    И само да допълня - НЕ е задължително да си фен на Виляреал, но който и да го преведе, да няма обиди по адрес към Виляреал, дори и да е фен на Валенсия.