Last news in Fakti

18 Януари, 2013 11:10 988 2

Божинов премина официално във Виченца

  • божинов-
  • виченца-
  • наем-
  • верона
Божинов премина официално във Виченца - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

През последната нощ е била подписана договорката по преминаването на Валери Божинов под наем до края на сезона във Виченца, съобщиха медии, близки до досегашния му клуб Верона, предаде БГНЕС. Очаква се днес трансферът да бъде обявен официално.

Българинът дойде в отбора на Верона под наем от Спортинг Лисабон, но почти не получаваше шанс за изява в тима, който се бори за влизане в Серия А. Сега той ще доиграе сезона в друг състав от Серия Б - Виченца, който обаче се бори за оцеляване във втория ешелон на италианския футбол. Трансферът стана факт, след като Верона успя да си запази правото да привлече футболиста след края на сезона за постоянно. През юни българският национал ще се завърне в тима от Града на Ромео и Жулиета.

"Самият президент на Верона Маурицио Сети е казвал много пъти, че най-трудните месеци на отбора са били, когато не са имали подходящ играч в състава си. Отново ще повторя, че Божинов няма проблем на нито едно ниво в клуба. Имахме и други привлекателни оферти от чужбина, но играчът предпочете да се докаже в италианския шампионат. Знам, че амбициите на Виченца са по-различни от тези на Верона в Серия Б, но според мен и двата отбора са стойностни", каза вчера мениджърът на Божинов Джери Паломба.

Интерес към нападателя имаше още от елитния Сиена, шотландския Селтик и българския Ботев Пловдив. Виченца обаче се намира само на 50 километра от Верона, което със сигурност също е повлияло при избора на Божинов. 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съра

    0 1 Отговор
    Продължава свободното падане. Следваща спирка - "Бистришките тигри"!

    Коментиран от #2

  • 2 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Съра":