Last news in Fakti

22 Април, 2021 15:58 1 358 0

Верстапен е готов да се бори за титлата

  • макс верстапен-
  • борба за титлата-
  • формула 1

„Макс е узрял за борба да титлата. Сега притежава необходимите навици, скорост и подходяща машина“, смята Герхард Бергер

Верстапен е готов да се бори за титлата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Малко преди началото на сезон 2021 Герхард Бергер сподели, че не е убеден в способността на Макс Верстапен да се бори за титла във Формула 1. Само два старта след началото на първенството бившият Гран при пилот промени мнението си, пишат колегите от clubs1.bg.

„Макс е узрял за борба да титлата. Сега притежава необходимите навици, скорост и подходяща машина“, сподели Бергер.

„Моторът на Хонда вече не отстъпва по мощност на Мерцедес, а Ейдриан Нюи е конструирал много бърз автомобил, който от началото на сезона се бори за добри резултати. Понастоящем Люис [Хамилтън] е малко по-напред, но Макс ще го догони. Способен е да постига великолепни резултати“, добави той пред Шпорт Билд.

Самият Верстапен остана предпазлив в изказванията си и след победата си на пистата Имола.

„Страхотно е да се борим с Люис и Мерцедес, които доминират от толкова време и са толкова труден за побеждаване съперник. Така че резултатите от първите две надпревари са много, много обещаващи, но няма никакви гаранции. Сезонът е наистина дълъг. Ние просто трябва да продължим да работим упорито. Необходимо е да постигаме допълнителен напредък“, каза още пилотът на Ред Бул.

Бергер пък изрази мнение и относно трудното начало на сезона за Себастиан Фетел с новия му екип Астън Мартин.

„От личен опит знам, че в един момент пикът на формата преминава. Това трябва да се има предвид. Но ако един пилот все още обича спорта, все пак може да постига успехи“, обясни австриецът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА