Last news in Fakti

21 Януари, 2013 15:30 1 202 0

Тото Волф - акционер в Мерцедес GP

  • ф1-
  • мерцедес-
  • тото волф-
  • акционер
Тото Волф - акционер в Мерцедес GP - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тото Волф  става акционер и изпълнителен директор във Ф1 за отбора  на Мерцедес. Волф ще поеме контрола върху всички моторспорт дейности на Мерцедес.

От Мерцедес обявиха още, че Ники Лауда също ще купи дялове от отбора.

Основният фокус на Тото Волф ще е върху Формула 1, но ще се занимава и с DTM.

Изпълнителният директор на отбора Ник Фрай засега остава в Мерцедес, но ролята му в бъдеще ще се доизяснява.

Волф се оттегли от длъжността изпълнителен директор в Уилямс, за да премине към Мерцедес, но остава акционер в отбора.

"Мерцедес е един от най-важните участници в моторспорта. Освен голям техен почитател, съм и приятел на марката. Нямам търпение да се заема с това предизвикателство и да започна да подготвям отбора за успешен състезателен сезон. Искам да се фокусирам и върху откриването на нов талант. Напускам Уилямс в добри отношения. Създадох си много приятели там, които ще ми липсват. Искам да благодаря на Франк и на целия екип. Пожелавам им много късмет в бъдеще", заявява Волф.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА