Last news in Fakti

30 Април, 2021 10:29 2 205 1

Бивш халф на ПСЖ: Неймар и Мбапе имат проблем с манталитета

  • неймар-
  • мбапе-
  • ротен-
  • загуба-
  • манчестър сити-
  • псж-
  • манталитет-
  • представяне-
  • форма

"Ако не са способни да поддържат високо физическо ниво в продължение на 60-70 минути, нека се пренасочат към друг спорт", заяви Жером Ротен

Бивш халф на ПСЖ: Неймар и Мбапе имат проблем с манталитета - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият халф на Пари Сен Жермен Жером Ротен изрази разочарованието си от представянето на звездите на отбора Неймар и Килиан Мбапе по време на загубата с 1:2 от Манчестър Сити в Шампионската лига. Двамата получиха някои от най-ниските оценки на "Екип" за въпросния двубой. Французинът беше оценен с 3, а бразилецът с 4.

"За мен става въпрос за физически проблем, произтичащ от манталитета. Отношението на някои играчи през второто полувреме не беше достойно за един полуфинал. Не бива винаги да се нахвърляме върху Неймар и Мбапе, но съжалявам... Когато има дълга топка в полето на Сити в 50-ата минута и тези двамата се бавят три минути, докато стигнат центъра на терена...не е нормално. За мен става въпрос за психиката. Не ми казвайте, че Неймар, Мбапе и Верати не са способни да поддържат високо физическо ниво в продължение на 60-70 минути. Ако случаят е такъв, нека се пренасочат към друг спорт. Разбира се, че е тежко да играеш срещу Сити. Да гледаш как топката отива от ляво на дясно и от дясно на ляво 10-20 пъти... Разбира се, че е скучно. Но ако футболистите не се интересуват от това да спечелят топката, те навеждат глави и не полагат усилия. Спомнете си защитната игра на Неймар и Мбапе срещу Байерн Мюнхен. Този път не я видяхме.

Неймар не беше достатъчно добър не само в играта си, но също така и в поведението си. Той е гений, аз потвърждавам това, но когато показваш такова отношение, когато губиш всяка втора топка, когато не се стараеш достатъчно за отбора и когато се караш на млад играч (Мичел Бакер - б.р.), който изигра най-доброто си първо полувреме в ПСЖ, това е неприемливо. Надявам се, че Леонардо и Маурисио Почетино могат да оправят поведението му. Да му се скарат и да го върнат в отбора, може би това ще отведе ПСЖ до финала", коментира Ротен, който в момента е анализатор за RMC Sport.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много са парите

    3 0 Отговор
    За този 80 килограмов нег...