1 Май, 2021 14:57 3 678 7

Петър Величков: Боби Михайлов ми каза да не се занимавам с търсене на спонсори, защото той ги бил намерил

  • величков-
  • михайлов-
  • отговор-
  • стефанов-
  • спонсори-
  • бфс-
  • длъжност-
  • президент-
  • бербатов-
  • партньор-
  • конгрес

"Нека е ясно обаче кой издържа на практика БФС - това е УЕФА", заяви партньорът на Димитър Бербатов

Петър Величков: Боби Михайлов ми каза да не се занимавам с търсене на спонсори, защото той ги бил намерил - 1
Снимка: БГНЕС

Партньорът на Димитър Бербатов в кандидатурата за президент на БФС на голмайстор номер 1 - Петър Величков отговори пред Sportal.bg на нападките на Венцеслав Стефанов. Членът на изпълкома каза, че завърналия се президент на централата Борислав Михайлов му е казал да не се занимава с търсене на спонсори, защото той вече е намерил достатъчно. Величков също така говори и за някои други аспекти на предстоящия конгрес и финансирането на БФС.

"Мярнах някъде написано нещо, което Венци Стефанов е казал. Да се направи анкета сред футболистите от 90та година до днес дали искат Бербатов. Бербатов през 90-те е бил още дете, но не това е най-важното. Не бих препоръчал да се замеряме с анкети. Имаше наскоро някаква анкета, не помня кой сайт я беше пуснал , в която не знам защо и моето име беше замесено. Повече от 2500 души бяха участниците в тази анкета. Ако правилно си спомням там Бербатов беше поставен на първо място, на второ бях аз, а на трето Кирил Домусчиев. Двамата с Бербатов събирахме около 70% от гласувалите. Михайлов имаше 1%, а протежето на Венци - Костадинов имаше 2%. Ако на конгреса пак ще прибират бюлетините на хората и ще им оставят само бюлетината на Михайлов в ръцете да не се окаже , че ще има накрая празни урни", заяви Величков.

"Не бих искал да изваждам неща от кухнята, казах го неколкократно вече, но след като Венци иска да чуе ще кажа, че когато Михайлов гледаше тавана и определяше кой с какво уж щял да се занимава в Новия Изпълком и каза, че аз ще отговарям за спонсорствата в БФС, аз приех това сериозно. Непосредствено след това обаче Михайлов ми каза - Не се занимавай, свиркай си, аз спонсорите съм ги намерил. Как да дадеш помощ, която не ти искат. Не помня освен за Славия, един от най-старите и уважавани клубове в България за какво друго отговаряше Венци Стефанов в Изпълкома", каза Величков.

"Нека е ясно обаче кой издържа на практика БФС - това е УЕФА. Минимални средства се добавят от членски внос, правата над професионалните лиги, глоби на отборите и състезателите и приходи от Националната Футболна база, които и до ден днешен БФС не може и няма да си събере напълно. Пари влизат и от участието на нашите отбори в турнирите на УЕФА, където е ясно, че всички трябва да сме благодарни основно на Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев за онова, което постигат отборите им. Опс, да не пропусна и “милиардите” от спонсорски договори, които Боби беше осигурил и заради които аз трябваше да бъда само поредният фигурант в Изпълкома".

“Лесно” се осигуряват спонсори, когато националите ти ги бият под път и над път с по 3-4 гола, когато най-интересното в първенствата ти са скандалите и недоволството на клубовете и когато има съмнение за корупция, когато за да не ходят боси и голи децата ни на футболни тренировки родителите плащаме за всичко. Лесно е, защото такава продукция просто никой не желае да купи. Венци за пореден път те призовавам - Нека спрем с личните нападки, грозно е и само увеличава срама, който би трябвало да изпитваме от съвместната си работа начело на БФС", завърши Величков.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корупция

    25 3 Отговор
    Срамно е алкохолика - перука пак да е начело, нищо добро няма да има скоро....
  • 2 Пучо Капучо

    25 3 Отговор
    Перукан да каже как се оттегля оставка след година и половина, гаче БФС-то е на баща му. Пропадането на държавата върви с пълна сила.
  • 3 Гост

    23 2 Отговор
    За съжаление, Боби Михайлов няма да бъде запомнен с двете спасени дузпи срещу Мексико, а с пиянските си танци по кръчмите и далаверите в БФС!
  • 4 Мишо

    11 2 Отговор
    Перуката да си ходи.
    Но и Бербатов не става.
    Това да се знае.
  • 5 хихихи

    12 2 Отговор
    Само боби. Идва с нови танци. Ще върти ръцете в обратна посока.
  • 6 Некой си

    11 1 Отговор
    Е,как така ? Нали тотото подпомага българския спорт !
  • 7 Фаро

    10 1 Отговор
    намерил бил спонсори, смях, то освен разбойници други няма.Апартаментаджията ходи чак до Чикаго за спонсор и домъкна перача на Доган Павел Вълнев камионджията...Да ви имам скапаните спонсори футбол няма да има закривай