Last news in Fakti

1 Май, 2021 21:02 1 733 1

Интер е на една ръка разстояние от титлата в Италия

  • интер-
  • титла-
  • кротоне-
  • точки-
  • аталанта-
  • ериксен-
  • хакими-
  • серия а

"Нерадзурите" победиха Кротоне с 2:0

Интер е на една ръка разстояние от титлата в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Интер се наложи с 2:0 при гостуването на последния в класирането Кротоне в мач от 34-ия кръг на Серия А. Головете отбелязаха Кристиан Ериксен и Ашраф Хакими. По този начин „нерадзурите“ могат да спечелят титлата още в неделя, ако Аталанта не победи при гостуването си на Сасуоло.

Интер можеше да поведе още в 3-ата минута, когато Стефано Сенси демонстрира много добър контрол върху топката в наказателното поле на Кротоне, но ударът му бе отразен от Алекс Кордас. В 23-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на Кротоне, Ромелу Лукаку стреля с глава, но топката срещна левия стълб на вратата на Кордас. Пред Лаутаро Мартинес се откри добра възможност в 29-ата минута, но след удара му топката премина над напречната греда на вратата на Кротоне. Аржентинецът имаше нова възможност да се разпише в 43-ата минута, но ударът му не намери целта. Алекс Кордас направи страхотно спасяване в 45-ата минута, отразявайки опасен удар на Стефано Сенси.

Интер поведе в резултата в 69-ата минута, когато Ромелу Лукаку подаде към Кристиан Ериксен, който стреля от границата на наказателното поле на Кротоне и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Кордас.

Две минути по-късно Интер можеше да реализира втори гол, когато Иван Перишич бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Кротоне, но ударът му не беше точен.

Гол на Ромелу Лукаку не беше зачетен в 83-ата минута заради засада, след като ситуацията бе разгледана с VAR. Интер вкара втори гол във втората минута на добавеното време на срещата, а негов автор бе Ашраф Хакими.

Интер е лидер в класирането с 82 точки, като има 14 повече от Аталанта и при издънка на бергамаските в гостуването на Сасуоло, воденият от Антонио Конте отбор ще може да триумфира с шампионската титла в Серия А още в неделя. Кротоне е последен в класирането с 18 точки и вече изпадна в Серия Б.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сеньор Балъков

    1 5 Отговор
    форца принтер кашоналес