Last news in Fakti

24 Януари, 2013 12:55 988 0

Джокович премаза Ферер и е на финал

  • ферер-
  • федерер-
  • джокович-
  • мъри-
  • australian open-
  • финал
Джокович премаза Ферер и е на финал - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Новак Джокович уверено върви към третата си поредна титла на Australian Open, след като днес се класира за финала на турнира с убедителна победа над Давид Ферер с 6-1, 6-2, 6-2 за само час и 31 минути.

Испанският номер четири бе в страхотна форма през този сезон и много хора смятаха, че може да е заплаха за действащия шампион. На "Род Лейвър Арина" обаче това не се видя. Ферер опита да се надиграва със сърбина от основната линия, но световният номер едно връщаше всичко, което испанецът му пратеше и проби в петия гейм на първия сет. Джокович взе от рано мярката на Ферер и затвори първия сет още в седмия му гейм. Той разхождаше противника си посновната линия и след това отигра перфектно воле, за да затвори сета.

Доминацията на Ноле продължи и във втория сет, когато той проби на два пъти Ферер. В третия сет той направи брейк още в първия гейм, а след това реализира още един в третия. След това Ферер взе петия гейм, но не успя да спре устрема на Джокович. Първият в света се приближи на един гейм до победата, която постигна, пробивайки Ферер за трети път в сета.

Джокович сега ще си почине в очакване на противника си в неделния финал. Съперници в другия полуфинал са Роджър Федерер и Анди Мъри.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА