10 Май, 2021 18:16 1 595 1

Дженсън Бътън сравни Хамилтън и Верстапен

  • бътън-
  • сравнение-
  • талант-
  • mercedes-
  • red bull-
  • хамилтън-
  • верстапен

"Ако става дума за вроден талант, то Верстапен може би е най-надареният от всички пилоти, състезаващи се днес във Формула 1", заяви британецът

Дженсън Бътън сравни Хамилтън и Верстапен - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият пилот от Формула 1 и световен шампион за 2009 година Дженсън Бътън направи интересно сравнение между големите съперници за световната титла през тази година Люис Хамилтън от отбора на шампионите Mercedes и Макс Верстапен от Red Bull. Британецът сравни „чистия талант“, с който разполага сънародникът му, седемкратен световен шампион и бивш съотборник в McLaren, и този на младия нидерландец.

"Макс е безспорен талант. Ако става дума за вроден талант, то той може би е най-надареният от всички пилоти, състезаващи се днес във Формула 1. Това е моето лично мнение, но познавам много хора, вътре в нашия спорт, които са съгласни с това“, коментира Бътън.

"В същото време Хамилтън е най-силният пилот на неговото поколение и в това няма как да има две мнения. Люис спечели седем световни титли, нещо, което не трябва да забравяме, че звучеше като глупав виц преди години. Дори и при пълната доминация на Себастиан Фетел и четвъртата му титла никой не вярваше, че ще продължи до великото постижение на Михаел Шумахер. Въпреки всичко Люис отстъпва на Макс, когато става дума за вроден талант. Хамилтън обаче е напълно завършен пилот и е по-добър от нидерландеца. Справка – класирането в момента при пилотите, където тази година си пролича най-много силата му, въпреки че Red Bull имат шампионски болид“, завърши британецът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фенът

    4 4 Отговор
    Ръсел с болида на Хамилтон направи чудеса, без дори да беше свикнал с него дори не му отговаряше на ръста. Така че не ми хвалете черньото с болида с който располага и с подкрепата от отбора за сметка на Рзбоерг е лесно