12 Май, 2021 15:58 1 731 6

Красен Кралев предаде властта на Андрей Кузманов

  • кралев-
  • предаване-
  • власт-
  • служебен министър-
  • младежта и спорта-
  • кузманов

"Ще работя прозрачно в интерес на обществото и ще се опитам да подобря още повече работата на министерството", заяви служебният министър на младежта и спорта

Красен Кралев предаде властта на Андрей Кузманов - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов встъпи официално в длъжност и пое поста от Красен Кралев. Церемонията се състоя в сградата на министерството.

"Разчитам и ценя професионализма на хората в моя сектор. Ще работя прозрачно в интерес на обществото и ще се опитам да подобря още повече работата на министерството. Не може да става и дума за реваншизъм“, заяви министър Кузманов.

Андрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище „Олимпийски надежди“, а след това завършва Националната спортна академия в София през 1991 г. Дипломиран учител е по физическо възпитание и треньор. Магистър е по „Физическо възпитание“.

Бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985 година, многократен републикански шампион по плуване и модерен петобой.

В професионалния си път се е занимавал с анализиране и ръководене на учебно-тренировъчен спортен процес по модерен петобой, организация и провеждане на състезания. Бил е треньор по модерен петобой в различни спортни клубове.

Има опит в частния сектор на ръководни позиции в областта на търговията, производството, услугите, маркетинга и рекламата.

Президент е на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой. Член е на Комитета по бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прасен Крадлев

    8 0 Отговор
    Излизаме със Стъки на протест.
  • 2 Спорт

    10 1 Отговор
    Какъв хубав 140 кг.спортист сме имали за министър.ЕДНО ДОБРО ПРАСЕНЦЕ.

    Коментиран от #5

  • 3 Преброяване на населението

    4 0 Отговор
    После избори
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хммм

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Спорт":

    Цъкни в гугъла и виж за Кралев преди да се пльокаш по нета "В младостта си е бегач на дълги разстояния, като е бил национален шампион за юноши старша възраст на 5000 и 20 000 m. През 1986 г. става рекордьор на България на 20 000 m за юноши старша възраст. Заема трето място с националния отбор по кънтри крос на Балканиадата през 1986 – 1987 година."
  • 6 Опрасен

    2 0 Отговор
    Трябваше и да го награди.