Last news in Fakti

30 Май, 2021 16:03 4 433 0

Състезател в Moto3 почина след инцидент по време на състезание

  • moto3-
  • motogp-
  • смърт-
  • инцидент-
  • катастрофа-
  • удар-
  • глава-
  • дюпаские

Джейсън Дюпаские загуби контрол на своя мотоциклет на изхода от бързи десен завой „Арабиата 2“ и бе ударен в областта на главата от движещия се непосредствено зад него Аюми Сасаки

Състезател в Moto3 почина след инцидент по време на състезание - 1
Снимка: БГНЕС

Швейцарският пилот в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта Джейсън Дюпаские загуби своя живот след инцидент по време на вчерашната квалификация на пистата „Муджело“.

Пилотът на PruestelGP загуби контрол на своя мотоциклет на изхода от бързи десен завой „Арабиата 2“ и бе ударен в областта на главата от движещия се непосредствено зад него Аюми Сасаки. След удара 19-годишния пилот остана да лежи в средата на трасето, където му бе оказвана медицинска помощ повече от половин час, преди той да бъде отнесе с хеликоптер до болница във Флоренция.

Там той бе приет и веднага влез в операционната зала и състоянието му бе обявено за критично още снощи. Малко след финала на днешната надпревара в най-малкия клас, от MotoGP официално обявиха, че Дюпаские е загубил битката за своя живот по-рано днес.

Това е първият фатален инцидент в кервана на MotoGP от този на Луис Салом, който загуби живота си по време на уикенда за Гран При на Каталуния в клас Moto2 през 2016 година.

Въпреки трагичната новина за смъртта на Джейсън Дюпаские, състезанията в Moto2 и MotoGP ще се проведат по график. 15 минути преди старта на надпреварата в кралския клас ще има и минута мълчание в памет на младия швейцарец.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА