5 Юни, 2021 10:26 1 927 6

Слагат французин на важен пост в ЦСКА

  • пауло кардосо-
  • робер боавен-
  • футбол-
  • цска

Френският специалист е откривател на звездата Оливие Жиру и създател на футболната методология за специфична подготовка "Боавен"

Слагат французин на важен пост в ЦСКА - 1

Шефовете на ЦСКА са на път да намерят заместник на Пауло Кардосо, който в последните две години ръководеше Академията на клуба. Договорът му с „армейците“ изтича и няма да бъде подновен, тъй като той не успя да постигне очакваните резултати.

Според „Тема Спорт“, който се позовава на достоверен източник от „Българска армия, собствениците на клуба са решили да заложат на французина Робер Боавен, който заедно със сънародниците си Даниел Ролан и Бернар Тюрпен преди повече от 15 години поставиха началото на Академия Литекс.

Френският специалист е откривател на звездата Оливие Жиру и създател на футболната методология за специфична подготовка "Боавен". Той има повече от 40 години опит във футбола и изграждането на таланти.

Още от първите дни на Академия Литекс Боавен, който бе и първият неин директор, и колегите му въведоха методологията на вече утвърден модел - този на френския Оксер. Французинът бе заменен в Ловеч от холандеца Ян Деркс.

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев вярва, че рокадата ще повлияе в положителна насока на работата в школата, която в последните години бе в застой.

Привличането на французина Боавен за директор на Академията ще е поредното доказателство, че шефовете на „армейците“ са решили да залагат на чужденци за ключови позиции в клуба.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Париж

    2 0 Отговор
    Да живее Франция ! Да живее ЦСКА !

    Коментиран от #2

  • 2 Лост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Париж":

    Ги Ру-легендарен треньор на Оксер от 1961до 2005г.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Микре

    1 1 Отговор
    Може и ОРКЕСТЪР ГРИША ГАНЧЕВ
  • 5 Бонговец

    0 2 Отговор
    Цветнокож ли е откривателя на Жиру и световно известен систематик?Ако не е,давам му 2 месеца престой.
  • 6 Аномимен

    1 1 Отговор
    Взеха пари от държавата за патрулки на полицията и сега дайте да изнасяме капитали от държавата