7 Юни, 2021 18:58 2 187 4

Андрей Гълъбинов: Нямам проблеми да напусна Италия

  • гълъбинов-
  • треньори-
  • национален отбор-
  • повиквателни-
  • петров-
  • хубчев-
  • петев-
  • специя-
  • кариера-
  • оферти

"Радвам се, че мога да работя с Ясен Петров, защото е тотално различен от всички треньори", заяви нападателят на националния ни тим по футбол

Андрей Гълъбинов: Нямам проблеми да напусна Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на националния ни отбор по футбол Андрей Гълъбинов сподели в специално интервю за Sportal.bg как вижда развитието на представителния ни тим. Той похвали работата на селекционера Ясен Петров, както и младите момчета в отбора. Гълъбинов разкри и причината, поради която дълго време не е бил част от националния тим на България. Той разкри, че е имал неразбирателство с Ивайло Петев, както и по-късно с Петър Хубчев.

"Получи се доста здрав мач с Русия. Съдията доста ни ощети. Нормално, все пак е от Беларус и свиреше повече за тях. Доста фаулове не ни бяха дадени. Успях добре да се разтичам и съм добре. Атмосферата в отбора е много позитивна с млади и много добри момчета. Получава се добър колектив, което е много важно. Аз съм на 32, Ники Михайлов ще стане на 33 и сме едни от опитните играчи. Младите момчета се въртят около нас и ни задават въпроси. Най-вече по отношение на футбола. Опитваме се да им даваме най-добрите съвети".

"Първата ми повиквателна беше при Любослав Пенев. Той много разчиташе на мен. Когато сменихме треньора, нещата малко се промениха. Ако не се лъжа, Петев беше след него. Дойде в Италия, за да се видим и имахме разговор. Това, което ми беше казал, не го изпълни. Имахме малко разногласия. Под негово ръководство нямаше как да взема участие за националния отбор. Имахме много различия в мненията. Същото стана и с другите треньори. С Хубчев се бях върнал, но беше странно човек да не влиза в игра, при положение, че играе в Топ 5 първенство. Сега наистина се радвам, че мога да работя с Ясен Петров, защото е тотално различен от всички треньори. Впечатлява ме с начина, по който се отнася с играчите. Според мен това е едно от най-важните неща във футбола".

"За Световно не бих ни отписал. Имаме още няколко мача. Ще се опитаме да покажем това, което можем. Имаме млади момчета, които имат какво да учат, но играят футбол. Има доста млади момчета с потенциал. Всички ги виждам да се раздават и да се подобряват всеки ден. Чувствам се добре с Чочев и Десподов. С Чочев се познаваме от седем години. С него постоянно поддържахме връзка".

"Доколкото знам, мениджърите, които ме представляват, работят по въпроса за бъдещето ми. Когато се върна в Италия, бих искал да почина една седмица. След това ще решавам. Ако трябва да бъда честен, нямам проблеми да напусна Италия. 16 години в Италия са много време, но защо да не посрещна едно ново предизвикателство?".

"Имах две много интензивни години в Италия. За щастие, успяхме да влезем със Специя в Серия "А" и то заслужено. Започнах много добре шампионата, но след контузията, която получих, беше много трудно. Три месеца и половина бях извън терените, след това е много трудно да се влезе в ритъм. Успях да изиграя някой друг мач, но треньорът беше заложил на други играчи, виждайки моето отсъствие. Така беше до края на сезона".

"След първите три гола, които вкарах, се говореше много за подновяване на договора ми със Специя, но условията не бяха тези, които бях поискал аз. Нямаше за какво да говорим просто".

"Не следя българския шампионат изцяло, но следя българския футбол. Видях един много силен Лудогорец. Имат много силни и качествени футболисти и съвсем заслужено спечелиха шампионата. Официални предложения от български отбори не съм получавал, но никога не съм го изключвал като възможност. Нямам представа къде ще завърша кариерата си".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимч

    3 0 Отговор
    Ами ,Стоилов да го взема в Левски,трябва добър център нападател,а Барито да отива в Монтана...
  • 2 Смешници

    2 1 Отговор
    Ко търси тоя натежалия в националния отбор, с ясенчо май са една категория ......
  • 3 Рене

    1 1 Отговор
    Е сега за първи път чух , че имало такъв италиански отбор "Специя" и там играели футбол. И даже се измъкнал от италианската Б-група .Ето къде Ясен Петров търси нашите национали . Ясене нещата не се получават , защото търсиш нашите национали на грешното място , ще ги търсиш в Барселона , Баерн Мюнхен , Щутгарт , Бенфика , Порто , Спортинг Лисабон , Севиля , Хамбургер , както едно време ги търсеше там , и ги намираше Пената . Ама колко си глу....
  • 4 Гълъбине

    1 0 Отговор
    Най добре да напуснеш този свят