Last news in Fakti

9 Юни, 2021 23:15 1 864 3

Волейболистите ни не дадоха никакъв отпор на Полша и бяха разбити

  • волейбол-
  • лига на нациите-
  • национален отбор-
  • полша-
  • българия-
  • унижение

Световният шампион спечели с 3:0 (25:19, 25:15; 25:12)

Волейболистите ни не дадоха никакъв отпор на Полша и бяха разбити - 1
Снимка: БГНЕС

Мъжкият национален тим по волейбол на България допусна унизителна загуба от световния шампион Полша с 0:3 (19:25, 15:25; 12:25) в среща от Лигата на нациите в италианския град Римини. "Лъвовете" дадоха някакъв отпор на съперника само в първия гейм, а в останалите два бяха тотално разгромени от "Дружина полска", записала шести успех в турнира. Волейболистите на Силвано Пранди регистрираха шеста загуба в надпреварата, а имат и една победа.

Цветан Соколов е с възпален нерв на гърба и пропусна мача, но се очаква да бъде в състава на България за утрешния двубой на „лъвовете“ срещу Бразилия, както и за следващия срещу Нидерландия. Това ще бъдат и последните срещи за него с екипа на националния тим в тазгодишното издание на турнира, след което ще бъде заменен от Жани Желязков. Днес не играха още разпределителят Владимир Станков и централният блокировач Алекс Грозданов, който има травма в коляното и няма да участва в повече срещи от турнира.

Съперниците започнаха равностойно в първия гейм, но "Дружина полска" все пак успя да спечели брейк точка за 8:6. Към средата на гейма волейболистите на Витал Хейнен натрупаха сериозен аванс, за да поведат със 17:13, а прекъсването на Силвано Пранди не помогна. До края на частта нямаше значителни промени в разликата между двата тима, а поляците спечелиха с 25:19.

Полша поведе с 3:0 в началото на втората част и разликата бързо нарасна до 9:3 за световните шампиони. Радослав Парапунов атакува успешно то зона 4 за 5:10. Лукаш Качмарек атакува по правата от зона 2 за 17:9 и до края поляците нямаха никакви проблеми, размазвайки "трикольорите" ни с 25:15.

Тоталната доминация на световния шампиони продължи и в третия гейм, в който те стартираха с бързи три точки и увеличаваха преднината си до 7 точки при 10:3 и разлика от 10 пункта при 18:8. Поляците не показаха никаква милост и унижиха волейболистите на Пранди с разлика от 15 точки - 24:9. Националите ни все пак взеха още три точки и Полша спечели частта с 25:12.

Най-резултатен бе Георги Петров с 9 точки (2 блокади), а 8 точки реализира Аспарух Аспарухов. За световния шампион Бартош Беднож бе над всички с 14 точки (2 аса, 1 блокада), с 12 се отчете Лукаш Качмарек (1 ас, 1 блокада), а Норберт Хубер завърши с 11 точки (1 ас, 3 блокади).

Утре България се изправя срещу Бразилия в 19:00 часа, а Полша излиза срещу Нидерландия в 22:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    13 1 Отговор
    Догодина в по-долната дивизия ще дават повече отпор на отбори като Северна Македония, Люксембург и Малта.
    Иначе, жалко е. Имахме отбор, който е бил всички големи. За жалост тези времена отминаха безвъзвратно.
  • 2 Неутрален

    13 1 Отговор
    Постепенно с волейбола се случва, това което стана със спорта като цяло.
  • 3 Не и не

    7 1 Отговор
    Винаги съм го мислил, споделял и писал, ще го напиша пак: С.Пранди е проклятието на БГ-волейбола! Пълен некадърник, защо го лансират и държат толкова години - ако някой може да ми обясни ще съм му благодарен! След като го назначиха за треньор на Нац.отбор, оттогава нещата тръгнаха стремително надолу. А дотогава всички помним какъв фактор бяхме във Волейбола!