Last news in Fakti

15 Юни, 2021 16:32 2 420 1

Барселона иска още двама от Манчестър Сити

  • кансело-
  • силва-
  • размяна-
  • манчестър сити-
  • барселона-
  • бартер-
  • дембеле-
  • роберто

Каталунците са готови да разменят Дембеле и Роберто за Бернардо Силва и Жоан Кансело

Барселона иска още двама от Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

След привличането на Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Емерсон, сега ръководството на Барселона може да се сдобие с още двама много силни футболисти, които със сигурност ще вдигнат сериозно класата на каталунците през следващия сезон. Това са Бернардо Силва и Жоао Кансело от Манчестър Сити, които може да се озоват на „Камп Ноу“, като в същото време при „гражданите“ ще отидат Усман Дембеле и Сержи Роберто.

Преди седмица президентът на Барселона Жоан Лапорта и отговорникът по трансферите Матео Алемани се срещнаха с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола на организирания от него турнир по голф в Майорка.

Скоро след тази среща английският вестник „Times“ съобщи за потенциалната размяна между двата клуба, при която Дембеле и Роберто ще отидат на „Етихад“, а Бернардо и Кансело ще се присъединят към каталунците.

Освен това клубът е проявил интерес към двамата португалци и в двата отбора вече подготвят осъществяването на сложната сделка. Бернардо и Кансело имат договори с „гражданите“ до лятото на 2025 г., но и двамата не са против да сменят отбора си. Освен това, президентът на Барселона Жоан Лапорта е в добри отношения с техническия директор на Сити - Чики Бегиристайн и със самия Гуардиола. Лапорта поддържа добри контакти и с агента на Бернардо и Кансело – Жорже Мендеш и затова има реална възможност да се стигне до сделка.

27-годишният Кансело може да играе както като десен, така и като ляв бек и може да бъде конкуренция на Жорди Алба. Футболистът, от когото каталунците са се интересували в миналото, вече има сериозен опит на най-високо ниво, като е минал през Валенсия, Интер и Ювентус, преди да се присъедини към тима на Пеп Гуардиола през август 2019 г. Сънародникът му Бернардо Силва също е поливалентен играч, който обича да играе на крилото, но може да действа и в по-централна зона на терена.

След като двамата португалци не са против да преминат в Барселона, сега ръководството на каталунците трябва да убеди Усман Дембеле и Сержи Роберто да се съгласят да отидат при „гражданите“. Авторът на победния гол при знаменитата победа с 6:1 над ПСЖ в Шампионската лига през 2017 г. Сержи Роберто от дълго време е желан от Гуардиола и сега специалистът ще има възможност най-сетне да го вземе при себе си.

Най-голямата пречка пред грандиозната сделка може да се окаже Усман Дембеле, за когото в Барселона подозират, че иска да си тръгне като свободен агент догодина. Именно затова ръководството на каталунците ще иска да говори с неговия представител, докато крилото е част от състава на Франция за Евро 2020.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PSG FR

    1 0 Отговор
    Че Ман Сити са си сателит на БарЦелона като се замисля. И треньорите да си разменят ако искат :)))