18 Юни, 2021 16:15 1 113 0

Петър Занев се завърна в Пирин Благоевград

  • занев-
  • завръщане-
  • водосвет-
  • пирин благоевград-
  • цска

"Чувствам се така, както се чувствах преди 18 години, когато за първи път облякох фланелката на този отбор", заяви бившият капитан на ЦСКА

Петър Занев се завърна в Пирин Благоевград - 1
Снимка: БГНЕС

С традиционния водосвет за здраве и късмет и в присъствието на фенове, представители на Община Благоевград и спонсори, Пирин стартира подготовката си за новия сезон в Първа лига. Мениджърът Уорън Фийни изведе общо 23-ма футболисти за първа тренировка. Сред тях бе и новото попълнение Петър Занев, който бе официално представен пред медиите.

„Много съм щастлив, че отново съм в Пирин. Чувствам се така, както се чувствах преди 18 години, когато за първи път облякох фланелката на този отбор. Ще дам всичко, което мога, за да помогна на тима да се представи на ниво в Първа лига“, каза опитният бранител.

„Самата визитка на Петър говори достатъчно за неговата класа. Исках да го привлечем още през миналия сезон, но тогава не стана. Той е лидер, водач и модел за подражание. Радвам, че дойде при нас и му пожелавам успех. Предстоят много важни пет седмици за отбора, в които трябва да се подготвим за по най-добрия начин за новия сезон“, заяви мениджърът на Пирин Уорън Фийни.

Сред футболистите, които стартираха подготовка с тима бяха и другите нови попълнения – Светослав Дяков, Станислав Костов и Мохамед Брахими, както и младите Ивайло Тодоров, Александър Марковски, Вергил Янев, Асен Либяховски и Иван Тасев. Последните двама бяха отдадени под наем през миналия сезон.

Тимът ще се готви в Благоевград до 26 юни, а от 27 юни заминава на подготвителен лагер, който ще се проведе в Слънчев бряг. Първата приятелска среща е планирана за 25 юни и ще се състои на стадион „Христо Ботев“. По време на лагера край морето Пирин ще изиграе три приятелски срещи – срещу Созопол (30 юни), Добруджа (3 юли) и Спартак (Варна) (7 юли). На 10 юли „орлетата“ гостуват на Левски на стадион „Георги Аспарухов“, а на 13 юли посрещат Беласица. Последната контрола преди началото на новия сезон е планирана за 17 юли – гостуване на Царско село.

„Пожелавам успех на отбора. Вярвам, че с общи усилия ще успеем да се представим на ниво. В момента текат ремонтни дейности на нашия стадион, за да се превърне той в по-уютно място, на което феновете на Пирин да се чувстват добре и да подкрепят отбора. Надявам се, че ще успеем да ги зарадваме“, заяви на първата тренировка изпълнителният директор на ФК Пирин г-н Таско Тасков.

Към треньорския щаб се присъединява и Шон Макарти, който ще бъде сред помощниците на мениджъра Уорън Фийни.

С медиите разговаряха и Николай Бодуров, Светослав Дяков и Александър Дюлгеров, които изразиха увереност в добрата подготовка на отбора и успешните игри в предстоящите мачове от сезона в Първа лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА