Last news in Fakti

12 Февруари, 2013 14:48 1 179 0

196 участници на Европейското по биатлон в Банско

  • биатлон-
  • банско-
  • европейско първенство-
  • екатерина дафовска
196 участници на Европейското по биатлон в Банско - 1
Снимка: БГНЕС

Общо 196 участници при мъжете и жените се очакват на започващото следващата седмица Европейско първенство по биатлон в Банско, заяви президентът на Българската федерация Екатерина Дафовска.

Шампионатът ще продължи от 18 до 26 февруари в българския зимен курорт, като започва само един ден след приключването на Световното първенство в Нове Место, Чехия, предаде БГНЕС.

"Нашата основна цел през тази година е Европейското тук, но няма как да се подмине и Световното първенство, защото там се борят за олимпийски квоти. Със сигурност ще бъдат изморени нашите състезатели, но аз вярвам, че тук ще имат много добър шанс и ще бъдат амбицирани да покажат най-доброто от себе си. Ще трябва да издържат на това натоварване. Подготовката на треньора бе насочена изцяло за Европейското да бъдат най-добре подготвени", обясни Дафовска.

На първенството ще вземат участие състезатели от 35 държави - 196 при мъжете и жените, както и 156 при юношите и девойките. Много от страните ще дойдат със своите "Б" отбори, но България ще се представи с най-добрите си състезатели.

Ето съставът на България:

Мъже - Красимир Анев, Владимир Илиев, Мирослав Кенанов, Иван Златев, Димитър Герджиков, Антон Синапов.

Жени -  Емилия Йорданова, Ния Димитрова, Десислава Стоянова, Стефани Попова, Дафинка Коева.


Екатерина Дафовска бе наградена днес със "Златен лъв", тъй като наскоро се навършиха 15 години от златния й медал от Зимните Олимпийски игри в Нагано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА