Last news in Fakti

15 Февруари, 2013 11:03 987 0

Руската доминация в Лига Европа (обзор)

  • зенит-
  • руския-
  • анжи-
  • рубин-
  • лига европа-
  • наполи-
  • руската доминация-
  • шампиона-
  • атлетико мадрид
Руската доминация в Лига Европа (обзор) - 1
Снимка: Капитанът на Зенит Роман Широков, ЕПА/БГНЕС

Вчера се играха първите срещи от 1/16-финалната фаза на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

Това, което обаче несъмнено направи сериозно впечатление е убедителното представяне на всички отбори-представители на Русия.

В двата ранни мача, тимовете на Анжи и Зенит стартираха ударно, побеждавайки у дома съответно Хановер 96 и английския Ливърпул.

Домакините от Зенит като цяло надиграваха "мърсисайдци" почти през целия мач, но и футболистите на Брендън Роджърс имаха своите възможности, открили се и пропиляни основно в лицето на Луис Суарес.

Попаденията за руския гранд реализираха Хълк (69') и ветеранът Сергей Семак (72'). По този начин футболистите на Лучано Спалети направиха важна крачка към осминафиналите, а Пуул поднесе ново разочарование на феновете си.

В другата среща, започнала по-рано, Анжи Махачкала спечели с 3:1 като домакин срещу Хановер. Хущи смълча домакинската публика, откривайки за немския тим в 22-ата минута.

С голове на Ето'о (34-0ата), Ахмедов (48-ата) и Бусуфа (64-ата минута) мултимилионната селекция на Анжи обърна резултата в своя полза.

Самуел Ето'о дори пропусна дузпа в 58-ата минута, с което тимът от Махачкала можеше да реши окончателно сблъсъка с Хановер.

Това бе обаче само началото на руската доминация, защото голямата изненада дойде с късната програма при мачовете от 22ч., когато Рубин Казан изненада като гост двукратния шампион в турнира Атлетико Мадрид.

Букмейкърите бяха определили ставки от 11 и нагоре за Рубин, но това не попречи на руснаците да се изгаврят с Атлетико в Мадрид и да си сервират една от най-неочакваните победи за вечерта.

Фаворитите не само загубиха като домакин с 0:2 от непретенциозния на пръв поглед тим на Рубин, но и допуснаха това при цяло второ полувреме с човек повече, а накрая се закопаха с уникално нелеп втори гол.

Така звярът от миналогодишното издание на втория по сила клубен турнир е на прага на отпадане още в първата фаза на елиминациите.

Любопитен факт е, че и друг от фаворитите за трофея получи студен душ.

Отборът на Наполи, допусна изненадваща загуба с 0:3 на собствения си стадион "Сан Паоло" от Виктория Пилзен.

Лидерът в класирането на чешкото първенство изненада съперника си с офанзивната си игра и тотално ги сгази след головете на Владимир Дарида в 28-ата минута, на Франтишек Райторал в 79-ата и на Станислав Тецл минута преди края.

Така единственият сериозен конкурент на Ювентус за титлата в Серия "А" също изглежда почти обречен на реванша в Чехия.

Предстоят ни доста любопитни мачове-реванши и едва ли изненадите в този турнир ще приключат скоро, тъй като явно силите наистина са доста изравнени и апетитът на всеки за титлата в ЛЕ нараства със всеки изминал мач. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА