Last news in Fakti

18 Февруари, 2013 12:30 2 927 0

Mercedes пред напускане на Формула 1

  • формула 1-
  • лщис хамилтън-
  • нико розберг-
  • mercedes
Mercedes пред напускане на Формула 1 - 1
Снимка: Шумахер, ЕПА/БГНЕС

Екипът на Формула 1 може да загуби един от най-важните си членове в лицето на Mercedes. Новината се завъртя в германските медии, според които основният собственик на акциите - компанията Daimler, няма намерение да налива пари в отбора.

Ръководните фактори на тима са на мнение, че е излишно да влагат средства, след като не получават необходимите резултати.

За три години, откакто Mercedes се завърна като самостоятелен отбор във Формула 1, той записа само една победа - в Китай през 2012 година. Освен това в Daimler са разочаровани, че от тима предварително обявиха, че не могат да се борят за титлата.

Обнадеждаващият сигнал обаче идва от подписания дългосрочен договор с Люис Хамилтън. Британецът и Нико Розберг този сезон ще седнат зад волана на двата болида на тима.

"Не се притеснявам от мълвата. Хората, които са отговорни за представянето ни, са същите и работят много, за да се подобряваме. Имаме нужда от стабилност и спокойствие, за да постигнем високи резултати", заяви във връзка със слуховете за оттегляне на Mercedes от Формула 1 немският пилот Нико Розберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА