19 Февруари, 2013 13:35 585 0

Пловдив ще бъде домакин за Купа "Дейвис"

  • купа дейвис-
  • тенис-
  • турнир-
  • капитан-
  • домакин
Пловдив ще бъде домакин за Купа "Дейвис" - 1
Снимка: БГНЕС

Пловдив ще бъде домакин на важния двубой за Купа "Дейвис" между отборите на България и Естония.

Срещата е от 5-ти до 7-ми април на червените кортове на ТК "Локомотив" и е за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира. Градът има дълбоки традиции в организирането на тенис мачове на високо ниво, предава БГНЕС.

От 1997 години насам Пловдив за пети път приема състезания от турнира.

"Пловдив е добър избор. За отбора е важно момчетата да се раздадат напълно, за да спечелим тази важна среща. Не смятам, че червените кортове ни дават предимство, но се надявам атмосферата на "Локомотив" и поддръжката на зрителите да ни помогнат за успеха", заяви капитанът Господинов.

До двубоя от 5-ти до 7-ми април се стигна, след като в първия кръг (1-3-ти февруари) националите отстъпиха с 2-3 на Финландия в зала "София", а естонците загубиха със същия резултат от Ирландия в Дъблин. Единственият мач на България срещу Естония също е бил в Пловдив.

"Горди сме, че отново ни е оказана честта да сме домакини на среща от Купа "Дейвис". Пловдив обича тениса и съм сигурна, че нашата компетентна публика ще окаже пълна подкрепа на отбора ни. Надявам се, че успешните мачове на България в нашия град ще продължат", коментира изпълнителният директор на ТК Локомотив Пловдив Дора Рангелова.

През 2013 година, освен това домакинство Пловдив ще приеме и два международни турнира за мъже на ITF през май и юли.

Седмица след двубоя България – Естония в града ще се проведе и традиционният силен международен турнир за юноши и девойки до 18 години.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА