19 Февруари, 2013 18:52 1 374 0

ФИФА се реши за технология на голлинията

  • фифа-
  • технология-
  • голлиния-
  • мондиал 2014

 

След успешен пробен период на Световното клубно първенство, ФИФА взе решение да използва технологията за наблюдаване на голлинията по време на турнира за Купата на Конфедерациите през това лято и на Световното първенство по футбол през 2014 година. За първи път официално технологията ще бъде въведена през това лято в Бразилия на Купата на Конфедерациите. 

Тя ще се използва и на световния шампионат през следващата година, който също ще бъде в страната на кафето, като по този начин спокойно може да се каже, че технологията ще бъде използвана и на бъдещи турнири под егидата на световната централа.

В изявление на ФИФА от днес се казва: "Целта на използването на тази технология е да се помогне на официалните лица по време на мачовете. Заради различните технологии, които са на пазара, от днес ФИФА обявява техническите изисквания за двата предстоящи турнира в Бразилия. Заинтересованите компании ще бъдат поканени на инспекционната визита на съоръженията за Купата на Конфедерациите, която по програма трябва да се проведе в средата на месец март, а в началото на април трябва да бъде взето окончателното решение по въпроса".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА