31 Юли, 2021 16:10 1 823 3

"Ла Фурия" е на полуфинал в Токио

  • олимпиада 2020-
  • окио 2020-
  • испания-
  • кот д'ивоар

Испанците се справиха с тима на Кот д'Ивоар

"Ла Фурия" е на полуфинал в Токио - 1
Снимка: Facebook

Националният отбор на Испания се класира на 1/2-финалите на олимпийския турнир по футбол в Токио. "Ла Фурия" победиха с 4:2 тима на Кот д'Ивоар след продължения в първия четвърфинал от надпреварата. Ерик Баи откри резултата в 10-ата, но Дани Олмо изравни в 30-ата минута.

В края на редовното време настъпи и истинската драма. Макс Градел отново даде аванс на "слоновете" в добавеното време на втората част, но секунди преди края Рафа Мир изравни за "Ла фурия". Микел Оярсабал донесе пълния обрат за европейците в 98-ата минута от дузпа, а до края Испания реши всичко с нови два гола на Мир в 117-ата и в 121-ата минута, с което той записа и хеттрик.

Бившият европейски и световен шампион трябваше здраво да се потруди за успеха, въпреки че имаше превес през по-голямата част от срещата. "Слоновете" обаче показаха добра игра в редовното време и бяха на секунди от това да поднесат голямата изнанада. Изравнителният гол на Мир обаче срази психически африканците, които допуснаха нови три попадения в продълженията, с което Испания си реши двубоя.

По този начин възпитаниците на Хосе Луис Де Ла Фуенте ще срещнат на 1/2-финалите победителя от срещата между Япония и Нова Зеландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    4 1 Отговор
    Тоя (на снимката) жена му ли му е сложила рога или си е говедо?!
  • 2 Отговор на 1

    1 0 Отговор
    Испания - Бикоборство - Символика
  • 3 kotiss

    1 0 Отговор
    Емиле ,Емиле , Емиле .....мисли малко бе братче , тя главата не е само за красота , ша знаиш ....