Last news in Fakti

6 Август, 2021 20:46 1 795 5

Ботев Враца е на върха в efbet Лига след успех над Царско село

  • царско село-
  • ботев враца-
  • efbet лига-
  • автогол-
  • маринов-
  • бакалов-
  • александров

Врачани победиха с 2:1

Ботев Враца е на върха в efbet Лига след успех над Царско село - 1
Снимка: botev-vratsa.com

Царско село загуби от Ботев (Враца) с 1:2 в първия мач от третия кръг на efbet Лига. Мирослав Маринов (2) даде аванс на гостите с първия си гол в елита, а Димо Бакалов (45) изравни в края на първата част. В 81-ата минута Александър Александров си вкара автогол и качи врачани на върха във временното класиране със 7 точки.

Още във 2-ата минута Мартин Николов центрира на далечната греда и 17-годишният Мирослав Маринов изведе гостите напред в резултата с дебютното си попадение в елита, вкарвайки от близка дистанция за 0:1. Секунди по-късно Маринов шутира по земя и този път Янко Георгиев отрази удара на младока. Домакините отвърнаха в 7-ата минута с шут от дистанция на Александър Александров, който обаче не затрудни Краси Костов.

В 27-ата минута Димо Бакалов реши да спечели дузпа за своя тим и симулира в наказателното поле на съперника, заради което бе предупреден с жълт картон. Три минути след това Милан Йокич шутира отдалеч, но слабо и Краси Костов улови. В 37-ата минута Лъчезар Балтанов изпълни пряк свободен удар, но топката премина над вратата на гостите. Секунди преди почивката Димо Бакалов засече с глава центриране на Венци Василев отдясно и изравни за 1:1. Това бе и първи гол за "царете" от началото на новия сезон.

В тунела на прибиране за почивката Валери Христов получи жълт картон от съдията Иво Андреев заради пререкания с футболист на домакините.

През втората част в 57-ата минута Васил Шопов даде пас успоредно на голлинията, след което се получи леко разбъркване в наказателното поле, но Краси Костов се справи. Две минути по-късно Красимир Тодоров проби добре отляво в наказателното поле, залъга противников футболист и шутира в близкия ъгъл, но Георгиев улови топката.

В 80-ата минута влезлият като резерва Лукас Диас технично насочи топката към вратата на гостите, но Краси Костов отрази удара. Секунди по-късно Виктор Василев нахлу по лявото крило, Георгиев опита да избие, но топката се отби в Александър Александров и се насочи към вратата на домакините за 1:2. Христо Попадийн изби топката от голлинията, но тя все пак е успяла да я премине с пълния си обем и VAR потвърди автогола. В добавеното време Янко Георгиев спаси удар на Юлиан Ненов и запази разликата.

След успеха си Ботев (Враца) събра 7 точки и се изкачи на върха във временното класиране преди останалите срещи от кръга. Царско село остава девети с 2 точки от три изиграни мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    БРАВО БОТЕВ ВРАЦА

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Юли

    7 2 Отговор
    Само Ботев
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Георги":

    КРИВОДОЛСКИ простак
  • 5 к у р за лефски

    1 0 Отговор
    Само Ботев Враца