3 Септември, 2021 15:28 2 337 8

Ясен Петров: Италианската публика ни ръкопляскаше

  • петров-
  • българия-
  • равенство-
  • публика-
  • манчини-
  • среща-
  • квалификация-
  • италия

"Видях се с Манчини след мача", призна националният ни селекционер

Ясен Петров: Италианската публика ни ръкопляскаше - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на България Ясен Петров разказа за положителните емоции след вчерашното равенство 1:1 срещу европейския шампион Италия. Той разкри, че се е срещнал с наставника на „скуадра адзура“ Роберто Манчини след мача, а нашите футболисти са били изпратени с аплодисменти от флорентинската публика. След като националите кацнаха в София, Петров бе категоричен, че трябва да са здраво стъпили на земята и да продължат в същия дух.

"Два-три часа спах снощи. Радвам се за положителния резултат. Стараем се да останем здраво стъпили на земята, защото пътят е дълъг и труден. Не искам да си мислим, че сме направил грандиозен успех. Трябва да надграждаме от мач на мач и в офанзивен план да показваме по-добри игри“, каза Петров.

"Още като пристигнахме отношението към нас беше изключително. Видяхме се с Манчини. След мача отдавна не бях виждал такова нещо. Флорентинската публика ни пляскаше. Това трябва да ни зарежда с позитивна енергия“, продължи той.

"Момчетата се раздадоха докрай. Италия е страхотен отбор. Да не казвам колко пъти е световен шампион. Това е една футболна страна, ние сме малка страна, която успя да спре победната им серия, макар че нямат загуба от 35 мача. Това може да ни радва и тези момчета да си повярват. Ние полагаме основите на млад отбор, който се надявам във времето да се развие. Радвам се и за по-опитните. Настроението в отбора е основата ние да надграждаме“.

"Когато изравнихме усетих, че взимаме точката. Аз не съм по статистиката, проверете. Много дълго време България не е вкарвала на Италия. От много години не сме и взимали точка. За мен това е радостно, но трябва да сме здраво стъпили на земята. Предстои ни следващия мач с Литва, където имаме желание да вземем трите точки“, каза още българският специалист.

"При Литва е същата история, също играха и трябва да пътуват. Ще направим всичко възможно да възстановим футболистите и съм убеден, че ще направим най-доброто. Ще направим няколко ротации, за да освежим линиите. Надяваме се и Тошко Неделев да е възстановен. Имаме днес една възстановителна тренировка, утре тренираме и влизаме в следващата световна квалификация“, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Жарта

    13 1 Отговор
    Живях в едно селце с 1300 души население.Имаха две футболни игрища....

    Коментиран от #2

  • 2 Обаче

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Киро Жарта":

    ... среща с НЛО на авиобаза Маккорд през 1972 г. завършила с престрелка с извънземни.

    Коментиран от #5

  • 3 12345

    14 1 Отговор
    Равният резултат като резултат е престижен, но бе постигнат с опълченски напъни и със супер прояви на вратаря. В нападение - нямаше идеи, в защита - принципът "чистотата е здравае!" вземаше предимство.
  • 4 ФАКТ

    7 7 Отговор
    90 минути отбрана и никакво раздаване в нападение.Е гати "успеха".

    Коментиран от #7

  • 5 Шопо

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обаче":

    Кукурукукуууу🎃
  • 6 В е л и к и я

    8 1 Отговор
    Атаката за нашия гол може да заеме първа страница на учебник по футбол как се изгражда бърза атака с два три паса двойно подаване и за няма минута се вкарва гол ...няма как да не ръкопляскат .. А Манчини е най доброто което италианския футбол заслужава ...!
  • 7 антрашпиц

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ФАКТ":

    Ами кат нямат въздух ,кака да нападат?Те туй най-го умеят,чистенето имам в предвид...
  • 8 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Резултатът добър. Футбол и игра никаква. Един удар, 29% владение, 0 корнери, 200 паса, никаква идея. Зле, много...