Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 16:00 1 613 0

В NBA се готвят за юбилеен сезон №75

  • милуоки бъкс-
  • nba

Най-силното баскетболно първенство на планетата се завръща през октомври

В NBA се готвят за юбилеен сезон №75 - 1
Снимка: БГНЕС

Националната баскетболна лига на САЩ (NBA) се готви за юбилейното си 75-то издание по-късно този месец. Милуоки Бъкс ще стартират защитата на титлата си с мача на откриването на 19 октомври срещу Бруклин Нетс на „Физерв Форум“.

Изминалите две кампании в шампионата преминаха през редица трусове, благодарение на пандемията, но здравните власти в Щатите дават „зелена“ светлина за нормалното провеждане на шампионата. Това включва 82 срещи за всеки от тимовете в елита пред пълния капацитет на трибуните в собствените им зали.

Редовният сезон ще продължи до 10 април 2022 г., а новият формат за плейин сериите ще се състои между 12-15 април. Тази идея ни бе представена за пръв път през 2020 г., като целта е тимовете от различните конференции, които завършат между 7-10 място, да спорят за последните две места в шампионските плейофи.

Между 16 април и 30 май ще се изиграят мачовете от плейофната фаза, а титлата ще се реши в серия от 7 мача между шампионите на Източната и Западната конференция между 2-19 юни.

Първият официален мач в NBA се провежда на 1 ноември 1946 г. между отборите на Ню Йорк Никс и Торонто Хъскис. Именно наследниците на тези тимове ще се срещат отново по повод 75-годишнината за удоволствие на верните привърженици на баскетбола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА