Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 07:15 2 444 0

Класика на Аржентина застраши класирането на Уругвай за Мондиал 2022

  • аржентина-
  • уругвай-
  • мондиал 2022

„Ла Селесте“ са под реален риск да изпаднат от топ 4 след настоящата пауза за националните отбори

Класика на Аржентина застраши класирането на Уругвай за Мондиал 2022 - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентина постигна класически успех с 3:0 над Уругвай в световната им квалификация от зона Южна Америка, като така реалистично застрашиха класирането на Уругвай на Мондиал 2022.

Лионел Меси, Родриго Де Пол и Лаутаро Мартинез се разправиха с „Ла Селесте“ в Буенос Айрес, като попадението на капитана бе и под №80 с националната фланелка.

Луис Суарез и компания отстъпваха в почти всеки един аспект от играта на съперника, като особено значение се оказа, че има липсата на централния защитник на Атлетико Мадрид - Хосе Хименез, който лекуваше контузия за този мач.

В класирането Аржентина вече е далеч напред с 22 точки от 10 мача, а Уругвай е с 16 пункта. Още в следващия кръг обаче „небесносините“ гостуват на Бразилия, а авансът им пред Колумбия е само 1 точка между четвъртото и петото място. Парагвай, Перу и Чили също не са чак толкова далеч и в случай, че селекцията на Оскар Табарез влезе в серия от 3 поредни мача без успех, оставащите мачове от този квалификационен цикъл може да се окажат наистина драматични.

Междувременно Бразилия изпусна първи точки в надпреварата, записвайки нулево равенство с Колумбия, Венецуела изненада Еквадор с успех - 2:1, Чили надигра Парагвай с 2:0, а Перу допусна загуба от Боливия у дома с 1:0.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА