Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 12:00 1 276 4

Марчело Липи и Ариго Саки подкрепиха Жоржиньо за „Златната топка“

  • ариго саки-
  • марчело липи-
  • жоржиньо-
  • златна топка

Плеймейкърът на Челси и Италия затваря една невероятна година от кариерата си

Марчело Липи и Ариго Саки подкрепиха Жоржиньо за „Златната топка“ - 1
Снимка: БГНЕС

Плеймейкърът на Челси и Италия - Жоржиньо, е фаворит за „Златната топка“, според две от най-великите имена в треньорската професия - Марчело Липи и Ариго Саки, научихме от Football Italia.

Жоржиньо, а не някой от обичайните заподозрени, трябва да получи „Златната топка“, категоричен е Липи. „Напълно съм съгласен“, отговори му Саки.

Бразилецът с италиански паспорт изпраща най-удивителната година в кариерата си. Той бе основна фигура в триумфа на „Скуадра Адзура“ на Евро 2020, а месец по-рано помогна на Челси, за да вдигне титлата от Шампионската лига.

Букмейкърите в същото време отново дават най-нисък коефициент за Лионел Меси, въпреки че аржентинецът не изигра най-добрия си сезон, макар и да вдигна Копа Америка за пръв път в кариерата си това лято.

Робърт Левандовски, Карим Бензема, Мохамед Салах и Килиан Мбапе са други от големите фаворити за приза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    2 3 Отговор
    справедливо ще е. жоржи не е ефектен, като някои от обичайните заподозрени. но малцина имат неговия талант "да чете" играта. и да я дирижира, на базата на прочетеното.

    Коментиран от #3

  • 2 Наско

    1 1 Отговор
    Това сигурно е някаква шега. Жоржиньо е един от многото в своите отбори. Челси в Англия бяха посредствени и щяха да изпаднат от топ 4 ако не бяха издънките на Лестър, да не говорим че в ШЛ нещата се въртяха около Канте. В Италия пък най-важни бяха Киеза и Донарума. Жоржиньо и на пейката да го сложат, нивото на тези два отбора няма да падне много. Меси пък носи два отбора на гърба си. На Копата имаше най-много голове, най-много асистенции, най-много пъти играч на мача и заслужено получи наградата за играч на турнира. Барса направиха слаб сезон в Испания, но по-силен от този на Челси и бяха в борбата за титлата 4 кръга преди края, а сега без Меси са средняци и дори няма да играят в ШЛ. Да не говорим, че за изминалия сезон Меси отново завърши с най-голям сбор от голове и асистенции в топ 5 първенствата в Европа. Златната топка е за Меси и е само въпрос на време да дойде церемонията и да му я връчат. На второ място трябва да е Левандовски, който отново късаше мрежи. На трето място вече могат да сложат някой като Жоржиньо, Канте или Де Бройне.
  • 3 Барса

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Шави, Иниеста, Бускетс, Пирло, Джерард, Лампард, да продължавам ли? За разлика от Жоржиньо те не бяха обикновени играчи. И не спечелиха и веднъж. Кимих и Кроос са класи над него. Но това май е награда за трофеи или в по-добрият случай за голове и/или асистенции.
  • 4 Алавеси

    1 0 Отговор
    Жоржиньо е над всички!