Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 22:00 2 376 2

Mercedes не отхвърля възможността за още една смяна на двигател за болида на Хамилтън

  • mercedes-
  • люис хамилтън-
  • валтери ботас-
  • тото волф

Решението вече коства на британеца място в тройката на Гранд при на Турция

Mercedes не отхвърля възможността за още една смяна на двигател за болида на Хамилтън - 1
Снимка: БГНЕС

Тазгодишната надпревара във Formula 1 се очертава да е една от най-оспорваните от доста време насам, като за това допринасят някои спорни решения на хегемона Mercedes. Едно подобно решение бе смяната на двигател за болида на Люис Хамилтън преди началото на Гранд при на Турция. Това наложи санкция от 10 позиции в стартовата решетка и в последствие финал извън топ 3 за британеца. Инженерите обаче защитиха решението си и дори потвърдиха, че не е изключено да се стигне до още една смяна в следващите седмици, научихме от Sky Sports.

Шефът на екипа - Тото Волф, сподели, че данните от компютърните тестове са били притеснителни за представянето на DNF двигателя. Дори е имало опасения, че той може да им коства целия шампионат.

Сега разбираме много по-добре къде може да се корени проблемът и че е нещо, което може да се случва от време на време, благодарение на проблеми от градивния материал или партидата, така че трябва да сме внимателни“, каза Волф.

Хамилтън финишира на 5 позиция в Истанбул с пасив от 41,812 секунди зад Валтери Ботас. Победата все пак е за пилот на Mercedes, но лидер в генералното класиране все още е Макс Верстапен от отбора на Red Bull Racing Honda.

Следващият етап от турнира е в САЩ между 22-24 октомври на пистата „Америките“ в Остин.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 6 Отговор
    Определено не е сезона на Хам. Макс с три отпадания(заради Хам, Ботас и спукана гума) е с повече победи и точки. Интересен сезон, дано има нов шампион :)
  • 2 Гост

    1 5 Отговор
    Да загубят шампионата заради смяна на двигатели след като собственоръчно потрошиха два от двигателите на конкуренцията... това би било перфектната ирония.