Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 23:00 2 113 4

Хоакин пренаписа историята на Примера Дивизион с изпълнението си срещу Алавес

  • хоакин-
  • реал бетис-
  • алавес

Легендата на испанския футбол продължава да носи с гордост екипа на своя Бетис

Хоакин пренаписа историята на Примера Дивизион с изпълнението си срещу Алавес - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Бетис постигна ценна победа в гостуването си на Алавес от 9 кръг в испанската Примера Дивизион, но трите точки не бяха единственото събитие, което си заслужава вниманието. Легендата на гостите - Хоакин, записа името си в историята със своята асистенция за Борха Иглесиас в предпоследната минута от мача.

На 40 години и 89 дни Хоакин се превръща в първия играч в испанския елит, който успява да направи асистенция от началото на XXI век. Той направи всичко нужно, за да предостави кълбото пред опразнената врата за Борха, а фактът, че това се случи в 89' означаваше, че трите точки ще пътуват за Бетис.

Хоакин се подвизава наоколо от далечната вече 1999 г., което означава, че зад гърба си вече има удивителните 780 мача, в които е вкарал 106 гола и е направил 95 асистенции.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    6 0 Отговор
    Кой ще е втория играч с асистенция за 21век?

    Коментиран от #4

  • 2 Кински

    0 0 Отговор
    И ние си имаме Камбуров .респект
  • 3 Гълмаци

    1 0 Отговор
    "Се подвизава наоколо"
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 4 Бой-COVID-59

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    А ще съм, само да ми се оправи менискуса...