19 Октомври, 2021 18:00 1 732 4

Организаторите на Australian Open обмислят задължителна ваксина за тенисистите

  • australian open-
  • ваксина-
  • covid-19

Това може да остави извън турнира хора като Новак Джокович

Организаторите на Australian Open обмислят задължителна ваксина за тенисистите - 1
Снимка: БГНЕС

Откритото първенство на Австрия привидно все още е далеч в тенис календара, но организаторите вече правят планове, за да подсигурят още по-високо качество в турнира. Задължителната ваксинация влиза именно в тези планове.

През 2021 г. Australian Open се състоя при много строги противоепидемични мерки, включващи задължителна 14-дневна карантина за тенисистите. Това няма да е задължително условие за следващия сезон, като вместо това ще се изисква атлетите да покажат документи за завършен имунизационен цикъл.

От 1 ноември Австралия отваря отново границите си към света, като за пръв път от 2 години насам страната ще приема чуждестранни граждани с единственото изискване за ваксина.

Действащият шампион Новак Джокович все още отказва да разкрие дали е ваксиниран или не, но с оглед новите условия може и да се види принуден да се съобрази с изискването.

Първият турнир от „Големия шлем“ е планиран за 17 януари 2022 г., като все още се водят разговори между организаторите и местните власти, а окончателното решение се очаква в седмиците преди състезанието.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    16 1 Отговор
    тия в Австралия ще излязат големи катили/управниците им/....ама на поселението там му се чудя на акъла....те като не играят най-добрите какъв град шлем турнир ще е това ???!!!!
  • 2 Някой

    4 1 Отговор
    :)
    Успех!
    Тенесист от основната схема няма да стъпи тогава на корта ви. От там, загубите ще бъдат колосални, а този турнир никога повече няма да има същият блясък както преди!
    Ама, успех, де!
  • 3 напушен

    2 0 Отговор
    Десиславчо, знаеш ли чичовото разликата между Австрия и Австралия???!!!
  • 4 Нормално е да вярват

    1 1 Отговор
    След като някой "конспирации" вече се сбъднаха..
    Все повече хора ще вярват в тях.