Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 17:15 1 318 3

Колко кандидати за „Златната топка“ ще играят в първото „Ел Класико“ за сезона?

  • барселона-
  • реал мадрид-
  • златна топка-
  • ел класико

Най-голямото дерби в света на футбол по традиция включва и най-добрите футболисти

Колко кандидати за „Златната топка“ ще играят в първото „Ел Класико“ за сезона? - 1
Снимка: Shutterstock

Барселона приема Реал Мадрид този уикенд в първото „Ел Класико“ за сезона. По традиция тези два отбора разполагат с някои от най-добрите футболисти в света, но колко от тазгодишните номинации за „Златната топка“ ще видим на „Ноу Камп?

През годините свикнахме и действащите носители на приза да защитават цветовете на двата клуба, като визираме разбира се Кристияно Роналдо и Лионел Меси. Те си поделят общо 11 трофея, а фактът, че ние сме техни съвременници ни прави привилегировани, че сме имали възможност да ги сравняваме в толкова много преки дуели.

Към днешна дата ситуацията обаче е доста различна. Португалецът отдавна вече не е част от „белия балет“, а Лео за пръв път в кариерата си носи цветовете на друг отбор. Това със сигурност отнема от блясъка на срещата, но дори подобни колосални фигури не са в състояние да засенчат мач между двата най-големи клуба в света.

Ако трябва все пак да отговорим на въпроса за номинациите, ще посочим, че това са Педри от Барселона и Лука Модрич и Карим Бензема от Реал Мадрид. Но младият испанец най-вероятно няма да вземе участие в срещата, защото лекува контузия в бедрото.

Барселона приема Реал Мадрид на 24 октомври от 17:15 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марк

    4 1 Отговор
    "Златната топка" е за Бензема.
  • 2 manu

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: мач между двата най-големи клуба в света. Как го реши това автора ,че е най-голямото дерби и най големите клубове в света ? Този големия клуб ,който играе на този бетонен паметник от снимката го пълни 2 пъти в годината,
  • 3 tyre

    0 4 Отговор
    Има по-голямо дерби тази седмица в Англия