24 Октомври, 2021 19:18 2 214 3

Реал покори „Ноу Камп“ в първото „Ел Класико“ за сезона

  • реал мадрид-
  • барселона-
  • ел класико

„Кралския клуб“ потвърди очакванията на анализаторите

Реал покори „Ноу Камп“ в първото „Ел Класико“ за сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид спечели първото „Ел Класико“ за сезона с 1:2, благодарение най-вече на страхотната си игра в защита и отличната контраатака на тима.

Барселона през повечето време се опитваше да организира атаките си през центъра, където Каземиро, Модрич и Кроос най-често печелеха единоборствата с Бускетс, Гави и де Йонг, а това помогна много за изравненото владеене на топката.

В 32' Давид Алаба изгради и завърши перфектна контра за гостите, за да открие головата си сметка за испанците.

Към края на второто полувреме Феде Валверде се контузи малко след влизането си в игра, но по-шокиращо бе падането на Тибо Куртоа на терена без да има контакт със съперник. Вратарят изрита една топка с левия си крак и се сви от болка, за да получи лекарска помощ. Той обаче стисна зъби и довърши срещата, но се очаква да бъде прегледан след мача, за да се провери подробно състоянието му.

В добавеното време Жерар Пике се впусна в атака, за да помогне на отбора си в отчаян опит да изравни, но след сблъсък с двама играчи на Реал се просна на земята, за да проси несъществуваща дузпа. Испанецът започна да се тръшка на земята в знак на протест, а при организираната контраатака зоната му бе оголена и Лукас Васкес довкара отбитата от тер Стеген топка, която бе изстреляна към него от Марко Асенсио.

Серхио Агуеро също вкара първия си гол за „каталунците“ след неразбирателство в центъра на защитата, но попадението му се оказа предпоследното събитие в мача, а последното бе битият център от „кралския клуб“.

Победата за Реал Мадрид бе очаквана от по-голямата част от анализаторите из Европа, като така тимът се изкачи до първото място в таблицата. Барселона пък се свлече до 8 място, като единствено по-добрата голова разлика на тима го държи над Реал Бетис.

Всичко това ще навлече още неприятности на Роналд Куман, който в рамките на няколко седмици загуби надиграването с Карло Анчелоти и Диего Симеоне.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доцент Мангъров

    11 5 Отговор
    Над 87хиляди зрители на мача, а тук Бай Ганьо все вакцините му пречат. Скоро ще останат под 5милиона население тук, 1 млн. пенсионери, 2 млн. тулупи и мисирки, 2млн.роми и мюсулмани. Всичко читаво ще забегне в чужбина. Нека тук герб и дпс управляват.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Варненския

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Доцент Мангъров":

    В Испания са ваксинирани повече от 75% от населението.
  • 3 Я да га дуаш

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Доцент Мангъров":

    Тук е така заради такива като теб Мангър