Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 21:00 1 306 2

Кристиян Ериксен може отново да играе футбол, но не и в Италия

  • кристиян ериксен-
  • сърдечен удар-
  • пейсмейкър-
  • интер-
  • франческо браконаро

Датчанинът претърпя сърдечен удар по време на Европейските финали през миналото лято

Кристиян Ериксен може отново да играе футбол, но не и в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Кристиян Ериксен изглежда се е възстановил напълно от сърдечния удар, който едва не отне живота му през лятото по време на Европейското първенство по футбол. Плеймейкърът е получил „зелена“ светлина за завръщане на терена, но от Италианската футболна федерация няма да допуснат това да стане в шампионата, научихме от Mirror.

Причината за отказа е, че Ериксен има имплантиран пейсмейкър, който да контролира ритъма на сърцето му и да предотврати аномалията, която едва не го погуби.

Точно сега Ериксен няма право да играе. Ако пейсмейкърът на играча бъде отстранен, след като патологията е била отстранена, тогава той може да се завърне в Интер“, каза директорът на FIGC Франческо Браконаро пред Radio KissKiss Napoli.

Медицинските регулации в професионалния спорт в Италия са категорични за подобни казуси, но това не означава, че датчанинът не може да намери място, където да продължи кариерата си без да се притеснява от импланта.

29-годишният халф има договор до 2024 г. с Интер и надеждите са, че все пак той ще може да го изпълни.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    0 0 Отговор
    Да ги съди тия от Интер,и да си извади зелен сертификат.

    Коментиран от #2

  • 2 Алфа херинга

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    За какво точно ще ги съди?