Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 21:00 2 596 1

WBC иска Фюри да брани титлата си срещу Уайт, но Валин настоява той да получи този шанс

  • ото валин-
  • тайсън фюри-
  • дилиан уайт-
  • боб аръм-
  • дмитрий салита

Шведът иска реванш, за дето „Събирача на трупове“ не пожела да уважи договора им

WBC иска Фюри да брани титлата си срещу Уайт, но Валин настоява той да получи този шанс - 1
Снимка: БГНЕС

Щабът на Ото Валин започва сериозна битка със Световния боксов съвет (WBC), за да получи шанс за световната титла срещу Тайсън Фюри. Междувременно организаторите решиха тази възможност да получи Дилиан Уайт в ролята му на задължителен претендент.

Мачът ни с Уайт трябва да бъде насрочен за друга дата и победителят да се боксира в Тайсън Фюри. Всичко друго би било несправедливо за бокса, като спорт, и за Ото Валин. Със сигурност ще искаме изслушване от WBC, за да променят решението си“, каза промоутърът на шведа Дмитрий Салита пред Sky Sports.

Той смята да направи всичко възможно, за да може клиентът му да се добере до мечтаната възможност. Силен аргумент в негова полза е именно фактът, че Уайт отложи мача след контузия в рамото, получена по време на тренировка, но вместо да предложи нова дата той реши да пренебрегне изцяло подписания договор.

От друга страна „Събирача на трупове“ си спечели позицията на задължителен претендент след реванша с Александър Поветкин и единствено времето на третия мач с Дионтей Уайлдър го накара да приеме хвърлената ръкавица от Валин, така че британецът от своя гледна точка има правото да се възползва от възможността без да губи време, в което самият Фюри може да защитава пояса си срещу друг опонент.

Промоутърът на „Циганския крал“ Боб Аръм също се изказа по този повод и приветства евентуалната организация за титлата на WBC да се проведе във Великобритания, където Фюри не се е боксирал от 2018 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ива

    4 0 Отговор
    Искам да видя мач пулю срещу Фюри .