Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 16:30 2 049 1

Футболната легенда Фабиен Бартез се готви за четвъртото си участие на 24-те часа на Льо Ман

  • фабиен бартез-
  • франция-
  • льо ман

Французинът спечели световната титла по футбол през 1998 г., но сега е един от пилотите на най-трудното автомобилно състезание в света

Футболната легенда Фабиен Бартез се готви за четвъртото си участие на 24-те часа на Льо Ман - 1
Снимка: БГНЕС

Ако не помните името Фабиен Бартез, значи със сигурност сте родени след 1998 г., защото именно през 90-те години на миналия век това бе името на най-популярния вратар в света. Причината може и да не бе, че е най-добрият на поста си, но със сигурност бе най-колоритната фигура в световния футболен елит. Освен това през въпросната година спечели Световната купа с отбора на Франция. Днес обаче футболната легенда има ново амплоа на пилот от най-трудното автомобилно състезание в света - 24-те часа на Льо Ман.

Странно или не, Бартез ще се включи за четвърти път в надпреварата с отбора, който сам създаде - Panis Barthez Competition.

През 2007 г. той окачи бутонките, а само година по-късно стана професионалист при шофьорите. Със сигурност кариерата на терена му донесе много повече успехи, но самият факт, че е натрупа сериозна визитка в друг от най-високопрофилните спортове в света, е достатъчен, за да го определим като един от най-добрите спортисти на нашето време.

Днес Фабиен Бартез е на 50 години и се готви за четвъртото си участие на Льо Ман, за да се опита да подобри рекордното си 29 място в надпреварата и топ скоростта от 331 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    6 1 Отговор
    Евала!