27 Ноември, 2021 21:45 1 016 0

Байерн се затрудни много, но победи Арминия

  • байерн мюнхен-
  • арминия билефелд-
  • бундеслига-
  • 1:0

Льорой Сане реализира единственото попадение в 71-вата минута с хубав далечен изстрел

Байерн се затрудни много, но победи Арминия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Байерн Мюнхен ще излезе в дербито с Борусия (Дортмунд) след седмица като лидер в Бундеслигата, след като постигна нова победа и си върна първата позиция, която вестфалци бяха заели за няколко часа. В късния двубой от съботната програма на 13-ия кръг шампионите надвиха Арминия Билефелд само с 1:0 като домакини. Льорой Сане реализира единственото попадение в 71-вата минута с хубав далечен изстрел.

За изненада на всички тимът на Арминия стартира силно и в 5-ата минута Клос пропусна да открие от няколко метра. Само две по-късно обаче Томас Мюлер засече центриране и насочи топката към долния ляв ъгъл на Ортега, но там футболист на гостите изчисти. Секунди по-късно световният шампион отново застраши вратаря, но той отрази.

Последва опасен изстрел на Льорой Сане в 13-ата минута, като шампионите вече бяха взели контрола върху играта. В 16-ата дойде и първия 100-процентов шанс за Байерн, като Алфонсо Дейвис слаломира между футболистите на съперника и излезе сам срещу Ортега, но той парира.

Опасностите пред вратата на гостите не стихваха и в 21-вата Мюлер пак застраши с удар от въздуха, но и този път не се стигна до попадение. Левандовски напомни, че е на терена с удар в 24-ата, но след рикошет кълбото излезе в корнер. Последваха нови шансове пред Лева и Дейвис, но до гол така и не се стигаше.

Само 40 секунди след подновяването на играта за втората част бяха необходими на баварците да създадат нова опасност, но ударът на Сане мина край гредата. Фланговият нападател направи нов голям пропуск в 58-ата, когато оставаше само да насочи топката в мрежата от 7-8 метра, но не уцели вратата.

Губещият се до момента Левандовски се размина на сантиметри от това да засече на празна врата подаване на Коман в 66-ата минута.

И все пак натискът на Байерн доведе до гол. Той падна в 71-вата минута, когато Сане матира Ортега с шут с левия крак от около 20 метра - 1:0.

Последва пропуск на Коман, като тук вратарят се намеси отлично. В 79-ата пък гредата спря появилия се Гнабри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА