Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 14:00 1 497 6

Лудогорец и ЦСКА излизат в дерби №40 в историята им

  • лудогорец-
  • цска

Залогът е първото място в eftbet Лига

Лудогорец и ЦСКА излизат в дерби №40 в историята им - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец и ЦСКА е най-чаканото дерби през сезона, тъй като именно това са двата тима, които ще решат титлата, а разликата помежду им е такава, че именно преките двубои могат да окажат най-сериозно влияние.

Днес „орлите“ приемат „армейците“ в Разград от 17:15 часа в мач от 16 кръг на efbet Лига. Това ще е 40-та им среща в историята, като до момента „разградчани“ имат сериозна доминация. 16 пъти действащия шампион печели, „столичани“ имат само 6 победи, а равенствата са 17.

Класирането заварва двата клуба един до друг, като Лудогорец има преднина от 4 точки, но и мач в повече спрямо ЦСКА. Разликата между двата клуба с останалите в подреждането е толкова голяма, че имат съответно по 3 и 4 мача пасив спрямо другите тимове и все пак са пред тях. Причината за това са ангажиментите им в евротурнирите, но изглежда, че рокадите в програмата не дадоха особен резултат с оглед факта, че и двата български гранда имат само по 1 спечелена точка в своите надпревари.

Що се отнася до вътрешното първенство, „орлите“ са безкомпромисни на свой терен. Те имат 7 победи в 7 мача и голова разлика от 20:1. „Армейците“ пък могат да се похвалят с доста добър актив в гостуванията - 4 победи и 1 равенство и голова разлика от 11:5.

Жорди Кайседо и Пиерос Сотириу са двамата водещи голмайстори за своите клубове в момента. Еквадорецът им 8 попадения, докато кипърецът е с 6. Разликата обаче идва, когато погледнем хората по-назад в подреждането на тази класация. За тима от Разград по 5, 4 и 3 гола имат съответно Текпетей, Ману и Десподов, а за тима от София Йомов е най-близо с 3 попадения.

Сериозен конфликт се разрасна между административните фигури в двата лагера преди дербито. Главният мениджър на ЦСКА Алан Пардю даде интервю пред британски медии, в което твърди, че братя Домусчиеви в ролята си на собственици на Лудогорец са и праводържатели на телевизионното излъчване на българския шампион. В отговор президентът на „зелените“ Ангел Петричев го обвини в лъжа с публично оповестено писмо. Всъщност има истина в думите и на двамата, защото финансовите благодетели на „орлите“ в действителност държаха въпросните права, но в периода, когато бяха собственици на Nova Broadcasting Group. Медията обаче бе продадена през 2020 г. и тази връзка бе прекъсната.

Бившият вратар на Лудогорец Владо Стоянов прогнозира успех за своите доскорошни съотборници с 1 или 2 гола разлика, докато Христо Стоичков не пропусна да надъха ЦСКА преди големия мач.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LUBO PENEV

    2 2 Отговор
    Забелязвам, че лицето от село Плоски този път не е мъркал и не е мяукал преди мача. Пак казвам - това е добре, но може и да е зле! Защо ли? Ами, може би ще мърка и ще мяука след мача?! Пак казвам, може да е ОК, може да не е ОК! Е! Е!
  • 2 Левски 1914

    5 5 Отговор
    А бе вие Джурналистите от Факти няма ли най сетне да разберете , че този отбор се казва цска ТИРЕ София, истинското цска ФАЛИРА.
  • 3 Тото

    4 1 Отговор
    Кво да ги гледаме. И двата отбора за нищо не стават. Видя се в европейските турнири - твърдо на последно място в групите.
    В България медиите правят дербитата , не футболистите. Къде ли са сега в някоя чалготека и пият от мъка....

    Коментиран от #5

  • 4 така, така

    2 0 Отговор
    А я си представете, че тези 3-4 мачове си ги бяха изиграли, като в останалите нормални първенства, и както са зле кондиционно, ги бяха загубили. Сега щяха да са зад другите отбори и с равен брой мачове. Като са над другите, какво им пречи да си изиграят мачовете, както е по програма питам?!
  • 5 Ясен Пакпадналов

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тото":

    Така е, твърдо последни в групите си, а даже и последните мачове още не са изиграни. А за да ни срамят "по-достойно" даже и мачове отлагаха, дето вече никой никъде го не прави.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.