2 Декември, 2021 23:15 1 657 0

Втородивизионен белгийски клуб иска Еден Азар от Реал Мадрид

  • еден азар-
  • реал мадрид-
  • вестерло-
  • хасан четинкая-
  • октай еркан

Белгиецът може и да не се радва на времето си на „Сантиаго Бернабеу“, но подобен срив едва ли някой би очаквал от него

Втородивизионен белгийски клуб иска Еден Азар от Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-великите белгийски футболисти в историята Еден Азар не се наслаждава особено на времето си в Реал Мадрид, но на 30-годишна възраст едва ли си е представял, че ще получи оферта от втородивизионен белгийски клуб. Фактите обаче са такива.

Спортният директор на Вестерло Хасан Четинкая е работил с Азар в ранните му дни на професионален футболист, като именно той стана източникът за настоящата информация.

Считам Еден Азар за приятел, като за пръв път се запознахме с него в Лил. Тогава той ми обеща, че един ден ще играе за Фенербахче. Но да го доведа във Вестерло, ще бъде доста по-трудно, макар никога да не знае човек. Той би могъл да дойде тук, за да привърши кариерата си“, каза Четинкая пред Het Nieuwsblad, цитиран от Marca.

Тази идея придобива още по-голям смисъл, когато погледне към собственика на лидера във втория ешалон на белгийския шампионат. Това е турският милиардер Октай Еркан, който си е поставил за цел да превърне Вестерло в истински гранд.

Азар все пак едва ли ще бърза, защото все още има договор с „кралския клуб“ до лятото на 2024 г. През януари той ще навърши 31 години, а след края на сезона не е изключено да го видим в цветовете на друг елитен клуб от нивото на Нюкасъл, Лион или Наполи, стига малко от малко да се отърси от постоянните контузии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА