Last news in Fakti

9 Април, 2013 16:20 698 0

Петър Стойчев: „Без „Славия” българският спорт нямаше да бъде същият”

  • петър стойчев-
  • славия

Министър Стойчев награди „бели” легенди с почетни плакети

Петър Стойчев: „Без „Славия” българският спорт  нямаше да бъде същият” - 1
Снимки: МОСВ

Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев отличи 28 заслужили слависти, чиито имена станаха емблема не само на най-стария столичен спортен клуб, но и на България. На официалната церемония в Националния музей на спорта присъства и заместник-министър Йордан Йовчев.

„Скъпи слависти искам от името на МФВС да ви поздравя в навечерието на вашия 100-годишен юбилей за всичко това, което спортистите на „белия” клуб са спечелили и постигнали за родината. Малко са клубовете като „Славия”, които могат да се похвалят с такава богата история. Това е събитието от моя мандат като министър, което ще помня винаги. Без „Славия” българският спорт нямаше да бъде същият”, с тези думи министър Стойчев пожела славата на обединения спортен клуб да пребъде и през следващите векове.

Петър Стойчев уведоми, че министерството е инициирало процедура за награждаване на големите Александър Шаламанов, Васил Етрополски и Димитър Ларгов с най-високото държавно отличие, връчвано от президента на Република България.

На журналистически въпрос във връзка с премиите на българските спортисти, завоювали медали за България от началото на 2013 г., министърът беше категоричен: „Инструкцията за награждаване на спортисти ще бъде приета. Премии за медалистите от 2013 година ще има, както е имало и досега. Ние с г-н Йовчев няма да си позволим да оставим нашите колеги, с които допреди месец бяхме рамо до рамо, без премии.”

Петър Стойчев поясни, че МФВС не може да предоставя заплати на треньори, които нямат нужното образование и това е една от причините да не бъде сключен договор за финансово подпомагане с БФ Борба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА