Last news in Fakti

19 Декември, 2021 20:42 998 0

Тотнъм и Ливърпул изиграха страхотен двубой, но не излъчиха победител

  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • 2:2-
  • английска висша лига

"Шпорите" са отборът, който повече може да съжалява, че не победи, тъй като имаха повече голови ситуации

Тотнъм и Ливърпул изиграха страхотен двубой, но не излъчиха победител - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Тотнъм и Ливърпул направиха зрелищна битка в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Срещата в Лондон завърши 2:2.

С оглед на развоя на мача, "шпорите" мога да съжаляват за пропуснатата победа, тъй като създадоха много ситуации, които завършваха с пропуски.

След днешния двубой, Ливърпул е на 2-то място с 41 точки, на 3 зад лидера Манчестър Сити. Лондончани са 7-ми с 26 пункта.

Срещата започна вихрено. Още във 2-ата минута, Андрю Робъртсън засече центриране от дясно, но топката мина встрани от дясната греда. В 13-ата минута, Хари Кейн получи отличен пас от Ндомбеле и с диагонален удар от около 10-ина метра порази мрежата на мърсисайдци.

В рамките на две минути, домакините пропиляха две чисти положения. При първата, Хари Кейн открадна топка, организира бърза контраатака, подаде успоредно към Сон, който от няколко метра стреля покрай вратата. Минута по-късно, Сон отново беше изведен очи в очи с вратаря, азиатецът опита да преодолее Алисон, но той открадна топката от краката му. При повторенията се видя, че има засада.

В 35-ата минута Робъртсън подаде в празно пространство към Мане, който центрира, Бен Дейвис пресече топката, но тя стигна до Анди Робъртсън, той овладя и проби до аутлинията, след което центрира меко на първа греда, където Жота с глава засече и отбеляза за 1:1. Второто полувреме също бе доста интересно.

В 56-ата минута, Тотнъм продължаваше да пропилява пропуски с лека ръка. Сон центрира от корнер, топката се отклони от Мане към Хари Кейн, който се извиси, но ударът му мина над вратата.

В 69-ата минута, след разбъркване в наказателното поле, топката стигна до Арнолд, който центрира прострелно и Андрю Робъртстън на празна врата отбеляза. При ситуацията останаха съмнения за игра с ръка на Салах в наказателното поле. Домакините отговориха веднага. Сон получи подаване, преодоля излезлия Алисон и на празна врата възстанови равенството.

В 76-ата минута, Робъртсън бе изгонен след като изрита съперник. Решение, взето от Тиърни след като лично изгледа ситуацията на видео повторение.

До края на мача Тотнъм създаде още няколко ситуации, една от които бе на Сон, но и той за пореден път се сблъска със стената наречена Алисон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА