Last news in Fakti

5 Януари, 2022 18:30 1 718 0

Шави е готов да се раздели с най-голямата си звезда, за да привлече бранител на Ман Сити

  • аймерик лапорт-
  • манчестър сити-
  • барселона-
  • франки де йонг

Треньорът е наясно, че на Барселона са му нужни класни бранители

Шави е готов да се раздели с най-голямата си звезда, за да привлече бранител на Ман Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Трансформацията в Барселона продължава с пълни сили от пристигането на Шави в клуба, като поредната промяна, която е приготвил треньорът, касае центъра на отбраната, но за сметка на най-голямата му звезда в тима.

Каталунецът вижда това, което и всички останали странични наблюдатели, а именно, че най-слабото звено в отбора му е защитата, където Жерард Пике е в зенита на кариерата си, а Юмтити, Араухо, Гарсия, Мингеса и Лангле не показват нужните качества за отбора от този ранг. Именно това е причината старши-треньорът да се оглежда за нов централен защитник, а редица британски и испански издания твърдят, че първата му цел е Аймерик Лапорт от Манчестър Сити.

27-годишният французин с испански паспорт е един от стожерите в отбраната на „гражданите“, което го прави трудна цел дори за Барса. До сделка обаче може да се стигне, ако в обратната посока потегли Франки де Йонг.

Нидерландецът е може би най-класният играч в момента на „Ноу Камп“, но липсата на достатъчно класа около него го лишава от възможността да заблести така, както може най-добре.

Разиграващият халф несъмнено би намерил място в състава на Хосеп Гуардиола, така че това би била една от сделките, в които всички биха били доволни, стига естествено слуховете да се окажат верни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА