Last news in Fakti

12 Януари, 2022 17:15 2 619 4

Съдията на Тунис - Мали свири края на мача в 85 и в 89 мин. без видима причина (ВИДЕО)

  • купа на африканските нации-
  • мали-
  • тунис-
  • джани сиказуе

Джани Сиказуе оплеска всичко в срещата

Срещата от Купата на африканските нации между Тунис и Мали бе превърната в абсолютен фарс, след като съдията Джани Сиказуе от Замбия реши да свири края на срещата на два пъти и то преди да е изтекло редовното време.

Първо реферът реши да изпрати играчите към съблекалните още в 85', но след бурна реакция от двете резервни скамейки той се вразуми и се отказа от решението си. След това той стори същото 12 секунди преди края на редовното време, но този път остави решението си окончателно.

Малийците бяха повели в резултата в 48', когато Сиказуе отсъди дузпа за игра с ръка на Скири, макар защитникът да нямаше представа, че кълбото ще го докосне, нито пък да имаше отношение към развоя на атаката. Подобни ситуации в Европа се подминават в 99% от случаите, макар нашето мнение да е, че дузпата е справедливото решение. Коне застана зад бялата точка и вкара единственото попадение.

Малко по-късно далеч по-очевидна дузпа бе подмината от главния съдия, когато нападател на Мали бе препънат току преди да стреля към вратата. Дори намесата на ВАР не натежа в правилната посока и срещата продължи по план.

По-късно удар от бялата точка получиха правото да изпълняват тунизийците. Тук поне Сиказуе демонстрира същия аршин и играта с ръка на Муса Дженепо бе сметната за нарушение, макар и да нямаше гарниране с жълт картон. Ибрахим Мункоро обаче не успя да се разпише и резултатът остана 0:1.

Малко след първото прекратяване на мача Ел Билал Туре бе изгонен с директен червен картон за влизане с бутоните, но всички повторения доказаха, че нарушението му в най-лошия случай заслужаваше жълт картон. Той все пак бе изгонен от терена, независимо от всеобщото недоумение.

Двете дузпи, трите преразгледани ситуации с ВАР и общо 9-те смени обаче не дадоха основание на Джани Сиказуе да изкача дори до изтекат пълните 90 минути, за да сложи край на срещата, като така отприщи пълния гняв на играчите и треньорите от Тунис. Те се нахвърлиха върху него и помощниците му, като дори се наложи намесата на полицията, която образува жива верига, за да опази главните действащи лица.

Мачът в крайна сметка приключи и трите точки останаха в актива на Мали. В групата са още отборите на Гамбия и Мавритания, които играят по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усман

    15 0 Отговор
    Ами ако го е напънало ако
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стоян Александров

    9 2 Отговор
    Наблюдавам тотален контрол на мачовете на това първенство. Футболната мафия е в разгара си. Печалби от залози НЯМА.

    Коментиран от #4

  • 4 Стоян Александров

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян Александров":

    Голове няма. Интрига няма. Мачовете са повече от УРЕДЕНИ. ФУТБОЛНАТА МАФИЯ ФАЛИРА ВАИЧКИ ИГРАЧИ НА ТОТО ПОГОЛОВНО. НИКАКВИ ГОЛОВЕ