Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 21:30 705 1

Феновете на Бундеслигата скочиха срещу идеята плейофи да решават титлата в шампионата

  • байерн мюнхен-
  • доната хопфен

Най-голямата фенска организация смята, че трябва да се мисли за повишаване на конкуренцията по други начини

Феновете на Бундеслигата скочиха срещу идеята плейофи да решават титлата в шампионата - 1
Снимка: БГНЕС

Германската Първа Бундеслига се превърна в едно от най-предвидимите първенства, що се отнася до шампионската титла. Байерн Мюнхен печели състезанието общо 31 пъти, като в последните 9 неизменно е №1 в крайното класиране, а от новото хилядолетие насам само Борусия Дортмунд (3), Вердер Бремен (1), Щутгарт (1) и Волфсбург (1) успяват да стигнат изненадващо до трофея. Това накара изпълнителният директор на Бундеслигата Доната Хопфен да повдигне темата за въвеждане на плейофи, които да решават Сребърната салатиера в нов мини-турнир. Тази идея обаче бързо удари на камък, след като от Съюза на спортните фенове в Германия се обявиха против.

Обсъжда се нов формат на първенството, вместо да се разглеждат истинските проблеми, които водят до липсата на конкуренция на върха", заявиха от организацията пред агенция ДПА, цитирана от Sportal.

Оттам смятат още, че трябва да се работи в посока въвеждането на по-строги правила за Финансов феърплей, като се сложи таван на заплатите на футболистите или се промени схемата за разпределение на спонсорските блага от телевизионни права и генерални рекламодатели.

Като цяло конкуренцията във водещите първенства в Европа спадна доста през последните години. Във Франция ПСЖ обичайно трупа разлика от над 15 точки от преследвачите си, като за изминалите 10 години само 2 пъти не спечели Лига 1. В английската Висша лига привидно има конкуренция между Ливърпул и Манчестър Сити напоследък, но още от съперничеството между Арсенал и Манчестър Юнайтед започна да се отваря огромна пропаст между най-богатите и по-скромните клубове. По тази причина станахме свидетели на рекорди по точки и голова разлика, а всяка година има поне по един тим, който се разминава на косъм от непобедимия статут на „артилеристите“. Италианската Серия А едва миналата година излъчи нов-стар шампион в лицето на Интер, след като 9 поредни сезона Ювентус остана непоклатим.

Излишно е дори да обръщаме поглед към Шампионската лига, защото прецедентите на Порто и Монако от 2004 г. се случват по веднъж-дваж на всеки 10-20 години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 1 Отговор
    "се сложи таван на заплатите на футболистите"

    Определено има нужда от таван на заплатите, не само в Германия и не само на футболисти, ами и на банкери, висши мениджъри, брокери, нотариуси ...