Last news in Fakti

11 Февруари, 2022 00:00 1 817 1

Арсенал пак даде жертви, но все пак направи важна крачка към топ 4

  • арсенал-
  • уувърхамптън

Уувърхамптън не намери аргументи, за да измъкне нещо от „артилеристите“

Арсенал пак даде жертви, но все пак направи важна крачка към топ 4 - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал постигна поредния си измъчен успех във Висшата лига, като този път отмъкна трите точки от Уувърхамптън на „Молиню“.

Габриел Магаляеш се оказа най-съобразителен при неразбория в наказателното поле на домакините в 25'. И все пак ВАР си даде около 3 минути, за да се опита да открие причина, която да отмени гола, но до такава не се стигне.

Съдиите обаче намериха друг повод, за да се изявяват. В 69' Габриел Мартинели бе изгонен с два жълти картона в рамките на 5 секунди. Бразилецът изгуби една топка на тъча, след което „вълците“ изпълниха бързо, а той се опита да попречи с ръце на хвърлянето. Съдията Майкъл Оливър даде авантаж при ситуацията, като така позволи на Тринкао да напредне, но в крайна сметка бе фаулиран от Мартинели с тактическо нарушение. Оливър тогава реши да направи истински прецедент, като подробно обясни на младия нападател, че ще му покаже два жълти картона за двете нарушения. Опитите на Микел Артета да получи обяснение обаче удариха на камък, а ситуацията със сигурност ще подлежи на сериозни дебати в близките дни, защото английската Висша лига не спира да пренаписва правилата на играта в реално време.

Арсенал все пак стигна до победата, затваряйки се отлично за оставащите 26 минути с продължението. Важно е все пак да отбележим, че гол падна веднага след онова нарушение на Мартинели, но той дойде след очевидна засада и бе отменен още от страничния съдия.

„Топчиите“ сега са на точка от топ 4 и то с два мача пасив спрямо Уест Хям, докато „вълците“ започнаха да се отделят от групата, бореща се за място в най-престижния европейски клубен турнир догодина.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.