Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 19:45 1 665 4

Стана ясно коя родна телевизия ще излъчва следващите две Европейски първенства по футбол

  • евро 2024-
  • евро 2028-
  • телевизия

Телевизионните права бяха спечелени от най-голямата медийна група у нас

Стана ясно коя родна телевизия ще излъчва следващите две Европейски първенства по футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Европейските първенства през 2024 г. и 2028 г. официално ще бъдат излъчвани в българския телевизионен ефир по каналите на Nova Broadcasting Group. С това се похвалиха от самата медия по-рано днес.

Финалите на двата турнира ще се излъчват ексклузивно по платените канали на Nova, както бе и през изминалото Евро 2020, но с тази разлика, че тогава БНТ също предложи ефира си за състезанието на „стария континент“.

Телевизията планира да излъчва и прилежащите квалификационни турнири, като в това число влизат и мачовете, които ще определят европейските участници на Мондиала през 2026 г.

Турнирът от Лигата на нациите също е закупен от 2022 г. до 2027 г., като единственото изключение ще бъдат срещите на българския национален отбор по футбол. Там правата са предопределени пожизнено за БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майка Ви

    6 0 Отговор
    Алчна
  • 2 Да ви Ибъъ

    2 1 Отговор
    В Гъзъъъ с тези заглавия
  • 3 да си гледат

    4 1 Отговор
    и до лапат сух....

    Коментиран от #4

  • 4 Не знам

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "да си гледат":

    Какво ще лапат. Но феновете със сигурност ще лапат. Мачовете само по платени заключени канали. Да ви е честито както се казва.