Last news in Fakti

6 Март, 2022 19:40 3 818 1

Откривателят на Феномена, Нистелрой и Де Бройне: Роман Абрамович спаси живота ми!

  • челси-
  • роман абрамович-
  • футбол-
  • пит де висер

Искам да изясня кой е истинският Роман

Откривателят на Феномена, Нистелрой и Де Бройне: Роман Абрамович спаси живота ми! - 1
Снимка:

Собственикът на Челси Роман Абрамович, който е принуден да продаде клуба заради военната инвазия на родната му Русия в Украйна, получи голяма подкрепа от своя трансферен съветник на „Стамфорд Бридж“ – Пит де Висер. 87-годишният нидерландец е сред най-известните откриватели на футболни таланти, като именно той води в ПСВ Айндховен футболисти като Феномена Роналдо и Рууд ван Нистелрой, а в периода си при „сините“ от Лондон той е отговорен за привличането на Кевин де Бройне, Ариен Робен, Тибо Куртоа и Ромелу Лукаку още като млади футболисти. Той разказа за това как Абрамович му е помогнал да преодолее най-тежкия период в живота си.

„Това е тежък удар, защото той е много важен за клуба. Хората имат грешно впечатление за него. За Роман не става въпрос за пари. Той си има достатъчно пари. Това е съществена разлика. Всъщност той е много топъл човек. Със сигурност ще се подразни, защото говоря за него в пресата, но с удоволствие ще приема упрека му. Просто искам да изясня кой е истинският Роман. Тъй като самият Роман никога не говори с месиите, мнозина го смятат за студен олигарх. Това обаче много ме наранява, защото не е вярно. Ето защо изпитвам нуждата да го защитя. Истината е, че той има голямо социално сърце. Фактът, че парите от продажбата на клуба ще облагодетелстват жертвите от войната в Украйна, е сигурен знак за това.

Добре помня как тъкмо бях преминал през сърдечна операция, когато бях диагностициран с рак на хранопровода. Преодолях го, но бях като умряла птица. Точно тогава се обадих на Роман, за да му кажа, че, за съжаление, трябва да се оттегля като скаут на Челси. Никога няма да забравя какво ми отговори тогава: „Пит, можеш да подпишеш договор за 10 или 20 години“. Не можех да повярвам. Бях на косъм от смъртта, а той ми каза да преподпиша за 10 или 20 години. Да знам, че означавам толкова много за някого, ми даде голяма сила. Да не говорим да всички тези месеци, в които ми беше позволено да се възстановявам при него в яхтата и хотела му. Мога да кажа, че Роман спаси живота ми. Без него аз нямаше да бъда тук“, сподели Де Висер пред Algemeen Dagblad.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАРОН

    6 3 Отговор
    Роман е отдавна "английски хулиган" но не и "руска матрьошка"!