Last news in Fakti

21 Март, 2022 16:00 921 0

Отритнат защитник от Арсенал става национал на световния шампион

  • уилям салиба-
  • арсенал-
  • франция-
  • марсилия

„Артилеристите“ вече втора година го държат под наем във Франция

Отритнат защитник от Арсенал става национал на световния шампион - 1
Снимка: БГНЕС

Младият централен защитник Уилям Салиба получи повиквателна от френския национален отбор по футбол за контролите срещу Кот Д'Ивоар и Южна Африка през настоящата седмица, научихме от официалната страница на Френската футболна федерация.

20-годишният Салиба е собственост на английския Арсенал, но през изминалите две години „артилеристите“ го отпращат под наем в Ница и Марсилия. Оказва се обаче, че там той е смятан за един от най-добрите централни бранители и съвсем логично Дидие Дешам иска да провери дали ще може да разчита на него в опита си за защита на световната титла в края на годината.

Уилям Салиба струваше на английския гранд €30 млн. през 2019 г., когато бе откупен от Сент Етиен и оставен, за да довърши сезона, но в края на кампанията бе повикан по спешност, което го лиши от участие във финала за Купата на Франция. Още тогава възникна напрежение между него и новия му клуб.

Ще е интересно да видим все пак дали Микел Артета би намерил място за него в тима си, защото е видимо, че Габриел Магаляеш и Бенджамин Уайт сформираха отлично партньорство, но те на практика нямат нито един равностоен заместник.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА