Last news in Fakti

22 Март, 2022 21:00 1 731 1

Паоло Малдини намали заплатите в Милан с 43%, за да превърне клуба в претендент за титлата

  • паоло малдини-
  • милан

Колкото и парадоксално да звучи, фактите в момента са такива за италианския гранд

Паоло Малдини намали заплатите в Милан с 43%, за да превърне клуба в претендент за титлата - 1
Снимка: БГНЕС

Милан се е прицелил в първата си шампионска титла от 2011 г. насам, въпреки факта, че харчи много по-малко пари за заплати, отколкото преди няколко сезона. Оказва се, че причината за това е новият технически директор Паоло Малдини, според Sport Bible.

Изданието показа някои любопитни данни, за да подчертае влиянието на легендата върху развитието на клуба.

През сезон 2018/19 „росонерите“ са платили общо €142 693 000 за заплати, а в резултат финишираха извън топ 4 за неудоволствие на ръководството. За началото на следващия сезон Малдини е назначен на новия си пост и стартира мащабно свиване на разходите. През първата година отборът завършва с едно място по-ниско от предходната кампания, но само 12 месеца по-късно прави сензационно завръщане в Шампионската лига, завоювайки си сребърните медали. Към днешна дата Милан е лидер в подреждането 8 кръга преди края, а счетоводното извлечение за заплатите показва, че отборът ще раздаде общо €81 960 000 на своите играчи. Това е с цели 43% по-малко в сравнение с годината преди завръщането на Паоло Малдини.

„Росонерите“ се разделиха с най-сериозната брънка в бюджета си - Джанлуиджи Донарума, а на негово място пристигна Майк Менян, който демонстрира не по-лоша ефективност от предшественика си, но за много по-малко пари. Отпратеният от Челси Фикайо Томори пък трябваше да е поредният преходен трансфер, но вместо това той се превърна в лидер по някои от най-ключовите показатели - отнети топки, пресечени подавания и спечелени въздушни единоборства. А в атака бе привлечен Оливие Жиру, който просто се надява, че ще изиграе с достойнство последните си години в големия футбол, но вместо това наниза няколко попадения в дербитата, за да се утвърди сред титулярите.

Да, редно е да споменем и факта, че Франк Кеси ще си тръгне без пари през лятото, именно заради по-строгата финансова политика, а Рафаел Леао и Сандро Тонали са изкушавани от големите клубове със своите пари, но, ако с подобна селекция Милан стане шампион, тогава Стефано Пиоли и Паоло Малдини биха се превърнали в съвременни футболни магьосници на фона на милиардерите от Челси, Манчестър Сити, ПСЖ и Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз казах

    0 1 Отговор
    Таман научих магарето да не яде и то взе, че умре